Здравейте, днес си смених осветлението на таблото, но като го сложих километража нещо започна да се бъгва... Като тръгна с 20-30 км/ч не отчита нищо дигна ли над 50 почва да показва някви километри, но имам чувството, че показва +20км. (Оборотомера работи).
Става въпрос за табло на 3-ка Motometer !!!
Голф 3 - Калибриране на таблото след смяна на осветление !?
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 - Калибриране на таблото след смяна на осветление !?
Последна промяна от deadshark на Сря 05 юни 2013 10:49, променено общо 2 пъти.
- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 проблем с таблото след смяна на осветление !?
Оказа се, че явно съм бутнал стрелката на някъде и за това отчита грешно.
Опитах се да го калибрирам като в това клипче -->> http://www.youtube.com/watch?v=Au4kT4WEP9c
но моето табло започва от 20км/ч. затова на око върнах стрелката преди 20-те км. до предполагаемата 0 (мерих с рулетката
). И сега ми се струва, че отчита що годе добре (трябва да я засеча с някои приятел или с GPS).
Но се появи друг проблем-след като спра и след това потегля стрелката не отчита нищо, трябва да тупна по таблото с ръка за да се качи на километрите, с които дефакто карам :)) и това се повтаря при всяко спиране.
П.П Когато карам с 10-15 км. стрелката не би трябвало да се мести нали?
Тъй като километража ми започва от 20км/ч.
Огледах за студени спойки-няма.
Притиснах ламаринките, който дават контакт между крачетата и платката (има ги на оборотомера и километража).
Опитах се да го калибрирам като в това клипче -->> http://www.youtube.com/watch?v=Au4kT4WEP9c
но моето табло започва от 20км/ч. затова на око върнах стрелката преди 20-те км. до предполагаемата 0 (мерих с рулетката

Но се появи друг проблем-след като спра и след това потегля стрелката не отчита нищо, трябва да тупна по таблото с ръка за да се качи на километрите, с които дефакто карам :)) и това се повтаря при всяко спиране.
П.П Когато карам с 10-15 км. стрелката не би трябвало да се мести нали?
Тъй като километража ми започва от 20км/ч.
Огледах за студени спойки-няма.
Притиснах ламаринките, който дават контакт между крачетата и платката (има ги на оборотомера и километража).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”