Въпрос за голф 4
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за голф 4
Искам да попитам за Голф 4 ТДИ 4мотион чупят ли се много,сполочливи ли са или не,какви дефекти имат или нямат.И по добре ли е този двигател от 1.8Т.Предварително благодаря. Question Question
Re: Въпрос за голф 4
Колега 4motion мотор няма. Това е задвижване на четирите колела, тоест 4x4. 1.8Т е можеби най-добрият бензинов мотор за Голф4.
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
колега как да ниама 4motion излагаш се,при ТДИ то го има

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
dangera написа:колега как да ниама 4motion излагаш се,при ТДИ то го има![]()
![]()
Както вече ти казаха 4motion не е мотор, а система за задвижване на 4-те колела.
Чети внимателно преди да пишеш.
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
а търсачката турся ама ни6то немога да намеря

Мисълта ми беше, че има и 4motion при бензиновите мотори, не че няма при TDI
\
Това ще ти е полезно мисля - viewtopic.php?f=1&t=110951
Това ще ти е полезно мисля - viewtopic.php?f=1&t=110951
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за темата стана ми малко по-ясно.Щото аз искам да си купя голф 4 и все още се чудя бензин или дизел да бъде...?
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи какво ти се кара. Аз като купувах не исках да чуя бензин, просто дизела ми харесва повече. Нещо като любов...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И бензин и дизел е здрав. По-скоро трябва д ас епритесняваш за 4motion, защото е по-нетрадиционно и скъпо решение. Освен това майсторите по-малко й разбират. Предимствата са очевидни, но и разходите могат да бъдат значителни, всичко зависи от джоба.
Конкретно на въпроса - и двата мотора са турбинирани, така че проблем с ускорението няма да имаш, въпросът е да прецениш своя стил на каране и да си вземеш този, с горивото, което те устройва. Иначе и двата са сред най-изявените от марката ФВ. Като гледам по пътищата се срещат най-вече 1.9 TDI, но го отдавам най-вече н афакта, че с азначително по-ефтини от 1.8Т. (Това разбира се е относително, зависи как е карана)
Ако аз избирам, бих заложил на 1.8Т.
Конкретно на въпроса - и двата мотора са турбинирани, така че проблем с ускорението няма да имаш, въпросът е да прецениш своя стил на каране и да си вземеш този, с горивото, което те устройва. Иначе и двата са сред най-изявените от марката ФВ. Като гледам по пътищата се срещат най-вече 1.9 TDI, но го отдавам най-вече н афакта, че с азначително по-ефтини от 1.8Т. (Това разбира се е относително, зависи как е карана)
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mania написа:И бензин и дизел е здрав. По-скоро трябва д ас епритесняваш за 4motion, защото е по-нетрадиционно и скъпо решение. Освен това майсторите по-малко й разбират. Предимствата са очевидни, но и разходите могат да бъдат значителни, всичко зависи от джоба.
Всъщност са значително по-скъпи от от 1,8Т, масовите 1,8Т са по 7К вече, колкото вървят и най-простите ТДИ. ASZ; ARL са 2-3К по-скъпи от съответния 1,8Т и ги има най-много защото доставят сносно вървене с разход от 2-2,5 пъти по-малък от този на турбо бензина в градски условия
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
аха разбрах за какжо стажа дума..
а примерно какво да гледам при дизела като купувам голф 4...?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Признавам, че не разбирам от дизели, но определено не трябва да пуши черно или синьо, да не трака много (до колбкото знам една от причините е нужда от центровка). Пусни тема в раздела за дизел, ще получиш по-точни отговори.
- dangera
- Автомобил:
- Двигател:
аз знам,че като DI са 4ержени е помпа дюза и те не тракат много заради дюзите...
бе не се доверявай на буквичките, а на кода на мотора:
100 - не го знам
115 - AJM
130 - ASZ
150 - ARL
Несмята че PD е по-шумен, просто работи по различен начин от AHF и компания.
100 - не го знам
115 - AJM
130 - ASZ
150 - ARL
Несмята че PD е по-шумен, просто работи по различен начин от AHF и компания.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”