Здравейте, колеги! Както разбирате от заглавието на темата, колата ми харчи доста масло. Двигателят е следната композиция: цилиндрова глава 1.8 112к.с. (ПБ) и блок с буталата 2.0 115к.с. (2Е). Миналата седмица го отварях за ремонт. Сменени са:
-гумички на клапаните - Victor Reinz
-сегменти на всичките цилиндри - NPR
-биелни лагери - Glyco
-гарнитура на главата - Victor Reinz
-гарнитура на капака на клапаните - Victor Reinz
-масло - MANNOL Standard 15w40
Искам да подчертая, че двигателя го отворих единствено заради сегментите, работата му винаги е била перфектна, с изключение на харча на масло ( 1 литър за под 1000 км). Клапаните са паснати, гумичките са добре поставени, сегментите са правилно поставени, хидравличните повдигачи бяха разглобени и измити с коресилин, цилиндрите са перфектни (още си стои хонинга), главата е стегната на точните килограми... Досега съм минал около 200км (от планираните 1000км разработка).
Проблемът е, че при запалване колата изпушва доста стабилно, независимо дали мотора е студен или топъл. Пуши постоянно докато работи, независимо какви са оборотите на двигателя. Маслото видимо намалява по щеката, като днес започнаха да чукат и повдигачите
Въпросът ми е какво може да не е наред, за да продължава да пуши и харчи масло? Вече започвам да се замислям за
поредната смяна на мотора... Възможно ли е да харчи, защото още не са се напаснали новите части, или има проблем с главата, или просто маслото не е като хората? Моля, помагайте!