голф 3 1.4 газ бензин Въпрос за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

голф 3 1.4 газ бензин Въпрос за масло

Мнениеот самкатааa » Сря 12 юни 2013 22:36

Колеги понеже не съм запознат с маслата на колите.Въпроса ми е кое е най гъстото масло на Мобил и изобщо има ли 20w50.Колата е голф 3 1.4 газ бензин.Първото масло беше Мобил Супер 1000 15w40. Колата от много време трака и когато загрее на ниски обороти лампата на маслото премигваше, след като смених маслото лампата почваше по настоятелно да свети, и сега направо си свети без премигване има масло в двигателя , вече всички майстори в областта и й се изредиха да я ремонтират и никой не постигна нищо, даже стана по зле та се чудех ако и сложа по гъсто масло дали ще спре да трака и да свети лампата.

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: голф 3 1.4 газ бензин Въпрос за масло

Мнениеот Dushan » Чет 13 юни 2013 9:01

На въпроса за маслото - когато загрее двигателя всички масла стават с еднакъв вискозитет, така че не търси от него проблема. Аз мисля че 15W40 е много гъсто при студен двигател. Много по-добре е 10W40, ама пуста икономия... ще ни умори двигателите. :cry А ти си тръгнал 20W40 да търсиш. :eek
Тези майстори, които и са и се изредили, какво са сменяли? Какво са и правили?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 13 юни 2013 11:17

При тези симптоми 20W50 няма да ти помогне. Разбий направо масло и грес, пък двигатели се продават доста...

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Чет 13 юни 2013 21:02

Dushan написа:На въпроса за маслото - когато загрее двигателя всички масла стават с еднакъв вискозитет, така че не търси от него проблема. Аз мисля че 15W40 е много гъсто при студен двигател. Много по-добре е 10W40, ама пуста икономия... ще ни умори двигателите. :cry А ти си тръгнал 20W40 да търсиш. :eek
Тези майстори, които и са и се изредили, какво са сменяли? Какво са и правили?

Еми смениха и маслена помпа,биелни лагери. Един казваше че е коляновия вал, втори пък казваше че не

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пет 14 юни 2013 9:20

Хммм интересна работа. Това за тракането вероятно е от повдигачите в главата. Чува ли се от определено място? А за лампата, като за начало можеш да провериш дали няма някой прекъснат кабел към някой от датчиците за маслото - ако нямаше масло в двигателя щеше да мига и да пищи, но щом само свети може да индикира грешка в някой датчик(негов кабел).
Маслото как е? Бистро ли е, някакви промени в нивото или съмнения да го меша с нещо? Масления филтър трябва да е сменян ама аз да си питам... В другата тема нали уж колянов вал какво стана? Защо не пишеш там?

Тракането не е проблем ако е от главата. Няколко пъти са ме питали за моята - това дизел ли е? :scare3

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Пет 14 юни 2013 21:25

Еми определено не меша масло.Но е черно както обикнвенно си е било. Иначе смениха и датчиците, но пак така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”