Голф 4 запитване по лампа (светодиод)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zak14
Автомобил: VW Golf MK6
Двигател: TDI

Голф 4 запитване по лампа (светодиод)

Мнениеот zak14 » Сря 12 юни 2013 17:47

Здравейте колеги. Понеже съм нов, Ви моля за помоща Ви. Закупих си въпросната кола, доволен съм, само ме мъчат няколко неща.
1.До мястото , където пада при затваряне с ключа, има една червена лампичка. Когато я заключа свети, но понякога и не свети. Може ли да ме просветите какво е точно, дали е имобилайзера и т.н.

Благодаря!

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Re: Голф 4 запитване по лампа (светодиод)

Мнениеот генгер » Нед 21 юли 2013 13:56

Да

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 21 юли 2013 16:27

Диода за фабричната аларма,някой път е активна...някой път не!
При мен със заключването винаги се актиовира,но съм виждал още 2 различни случая!
След като се заключи и чак на второто заключване се активира фабричната аларма,има такива пък чак на 3-тия път.Не ми е много ясно защо при някой четворки е така,може би нещо е прекодирано по алармата/комфорт модула!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 22 юли 2013 0:08

Защото в шофьорската брава има едно микроключе, което не всеки път зацепва...

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Вто 23 юли 2013 10:31

1,2,3,4? :)
Малко нагледен матерял!
2013-02-17132301_zps37efbf41.jpg

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Вто 23 юли 2013 16:07

Ако колата е само с фабрично централно диода на шоф. врата мига ако е в режим "мъртвото заключване". При първоначанло заключване барвите щракват два пъти и светва диода. В това състояние вратата не може да се отвори нито отвътре, нито отвън. "Мъртвото заключване" се изключва с повторно заключване на автомобила. Бравите щракват два пъти и диода изгасва. При това положение с първото дръпване на дръжката от вътре отключва вратата(пъпката излиза нагоре). При второ дръвнане отваря вратата.

Ако на някоя от вратите има прецакано ключе, което не подава информация за състояние на бравата към комфорт модула... диода не светва...

zak14

Мнениеот zak14 » Пет 09 авг 2013 19:55

Благодаря Ви. Утре ще ходя да сменям тромби.. и двете никви ги няма, задната чистачка и тя отказа, дано моторчето не е заминало. Има и други болежки - например, когато тръгвам от стръмно място нагоре, се чува едно много неприятно скърцане по ходовата. Ходих да я видят, казаха ми, че по дисковете ми има ръжда и дори като подам спирачка, се чува едно съскане. Явно колата доста си е по висяла по автокъщите или в двор-а на немския собственик. Пък другия ми сериозен проблем, е че когато кача отзад двама или трима, колата почти опира долу, особено на легналите гърбици. А нямам изтървали амортисьори. Па да не говоря, че има и теглич :mhihi

Още една питанка. В пепелника , който е на таблото, вътре има едно кръгло копченце, което мисля, че се върти. някой има ли представа, за какво е. Благодаря предварително :c020

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Пон 12 авг 2013 21:34

мисля че му казват запалка на това копченце !

zak14

Мнениеот zak14 » Пон 12 авг 2013 23:08

Не е запалката колега. Запалката се натиска надолу, а това се върти. Представлява едно малко колело.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 13 авг 2013 6:51

Дай снимка де :wink

Инъче по другите проблеми споменати по-горе. Скърцането при потегляне е най-вероятно от тампоните на стабилизиращата щанга. Шумът се появява и при леки неравности (заклащане на колата в ляво дясно при ниска скорост) и преминаване през легнали полицаи например.

Ръждата по контактната площ на дисковете е редно да изчезне още при първите 1-2 натискания на спирачката. В противен случай или накладките са износени, или има проблем по спирачната система (неизправни цилиндърчета).

По повод опирането - пак има няколко варианта. 1. Спортно окачване. 2. Омеканли пружини (по вероятният случай щом имаш теглич). Доста голяма заблуда е, че когато имаш изтървали амортисьори се променя просвета на автомобила. Амортисьора има за цел единствено да успокоява трептенето, а за височината и подскоците се грижи пружината. Ако наистина са омеканли пружините, по-добре намери запазени втора употреба - лесно ще познаеш кога са прекомерно използвани.

Успех и с удоволствие да си караш коичката.

:th_up

zak14

Мнениеот zak14 » Сря 14 авг 2013 23:08

Благодаря ти колега за изчерпателния отговор. При първа възможност ще го снимам. Днес сменихме тромбите. Иначе от всичко най съм доволен от разхода.Пада ми до 4.2 извън града, градско 5,5 - 6. Зависи от трафика в тази пуста Ст.Загора. А мислите ли, че махането на теглича би олекотило по някакъв начин автомобила. Не ссъм наясно, колко е като килограми. От друга страна е хубаво да седи, че ако някой ме "целуне" отзад, ще ме предпази. Благодаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”