Мнения за АБФ !!!
Мнения за АБФ !!!
Здравейте колеги ,зна4и притежавам венто с 2Е мотор и съм доста доволен ,но искам нещо с пове4ко коне , и си мисля да я трансплантирам със АБФ ка.Но незнам дали ше направя добре ,просто от вас искам съвети за АБФ ката дали е 4итав и трудно ли се сменя този двигател,имали много трудна електроника ,скоростите дали ще стане от 2Е и т.н Благодаря ви предварително 

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Re: Мнения за АБФ !!!
Братле,... има СТРАШНО много теми с мнения за ТОЧНО този двигател...просто потърси 

- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
ABF е един нелош за времето си ДВГ. Естествено не може да се мери със съвременните, но е добър вариант за трансплантация, че е евтин, лесен за поддръжка и непретенциозен. Трудна електроника имат новите Мерцедеси, не и старите VW-та. С болка на сърце обаче трябва да си признаем, че е по-назад като качество от конкурентни двигатели на Опел, Хонда, Рено и т.н. (НЕ ангажирам никой с мнението си!). Говорим за ъгли и размери на клапани, потоци на пълнене и празнене на ДВГ и т.н. - основно по главата неща + разход на гориво за мощността си.
Колега, аз ако съм на теб бих сменил с ABF, щом искаш повече сила. Обаче аз бих си оставил блока на 2Е, защото той няма разлика от ABF-ския (има пръскалки на буталата и т.н.) и така няма да имаш никакви проблеми с органите на реда (КАТ) и минаване на ГТП. По спомени и 2Е има детонационен датчик, не помня 1 или 2 са (при ABF sa 2). Идеята ми е сменяш коляновия вал (защото при ABF е с венец за положението му), сменяш главата със смукатели и изпускатели и си оставаш с твоя блок. Успех.
Колега, аз ако съм на теб бих сменил с ABF, щом искаш повече сила. Обаче аз бих си оставил блока на 2Е, защото той няма разлика от ABF-ския (има пръскалки на буталата и т.н.) и така няма да имаш никакви проблеми с органите на реда (КАТ) и минаване на ГТП. По спомени и 2Е има детонационен датчик, не помня 1 или 2 са (при ABF sa 2). Идеята ми е сменяш коляновия вал (защото при ABF е с венец за положението му), сменяш главата със смукатели и изпускатели и си оставаш с твоя блок. Успех.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
e$co написа: По спомени и 2Е има детонационен датчик, не помня 1 или 2 са (при ABF sa 2).
1 е на 2Е-то, но както ти каза - блока е същия, така, че отвора с резбичката за втория детонационен датчик си го има ;)
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
ersin_vw написа:Здравейте колеги ,зна4и притежавам венто с 2Е мотор и съм доста доволен ,но искам нещо с пове4ко коне , и си мисля да я трансплантирам със АБФ ка.Но незнам дали ше направя добре ,просто от вас искам съвети за АБФ ката дали е 4итав и трудно ли се сменя този двигател,имали много трудна електроника ,скоростите дали ще стане от 2Е и т.н Благодаря ви предварително
Този двигател е много здрав. Електрониката му е сложна за времето си, но не е чак кой знае какво. В ниските е муден мотора, след 3500 върви добре. Ако го караш като нормална кола и разхода ще ти е добър. Има дълги скорости, но може да набира добре и на 5-та с 50км/ч. По баирите също върви достатъчно добре. Просто трябва да си се поддържа, навреме да се сменят филтри масла, и т.н. и ако можеш не му слагай газ. Това е от мен.
Благодаря ви много колеги
Но можели някой да ми каже дали става моята ск.кутия на АБФ ката

Но можели някой да ми каже дали става моята ск.кутия на АБФ ката 
- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
Да, става. Слагаш си и твоя съединител, но ще се износи по-бързо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”