голф 3 1.8 моно към абф
-
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABF +++
голф 3 1.8 моно към абф
здравейте колеги , искам да попитам ако сложа маховик комплект с притискател и съидинител от голф 3 1.8 моно , на голф 3 ГТИ АБФ дали ще има проблем , заради баланса , питам защото искам да карам с кутията от моното . Поздрави
-
Re: голф 3 1.8 моно към абф
няма ли кои да ми помогне

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Според мен тази кутия от 1.8 моно няма да издържи на абф-ския мотор.
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
boraks написа:Според мен тази кутия от 1.8 моно няма да издържи на абф-ския мотор.
Това това щях да кажа и аз че просто тая кутия , няма да я бъде дълго време и ще издаде багажа , просто получава едно натоварване при 90 коня и съвсем друго при 150к.с , просто не е изчислена да издържа такива коне и такива нютюни

-
колеги знам за кутията,питах за баланса да не започне да тресе или да разбие лагерите на вала :)
- e$co
- Автомобил:
- Двигател:
boraks написа:Според мен тази кутия от 1.8 моно няма да издържи на абф-ския мотор.
Пълни глупости! Колеги, не знам как може да сте такива теоретици, без да сте пипнали и пробвали ЛИЧНО нещо! (Не говорим за чули и видели от преразкази). Вече втора година караме ABF с кутия и съединител от 1,8моно на пълна ръчка и няма никакви проблеми с кутията. Слабото място е съединителят, но като се сложи малко по-усилен си кара достатъчно.
Така че не пишете глупости да подвеждате хората, когато нямате пряк опит.

Golf2GTISLIVEN написа:ако сложиш 2.0 GTI 2E 115к.с мисля че няма да имаш проблеми с тая скоростна кутия
Виждал ли си кутиите на 1,8 моно и на 2Е? Ако да - би ли обяснил разликите?

По темата - не колега, няма да имаш проблем, ние така направихме и всичко е 6. Няма никакъв дисбаланс, спокойно - слагай смело.

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Аз не знам тогава защо са направили нова кутия за абф-а немците, като е можело да ползват същата кутия от 1.8.но щом казваш, че става няма да споря. Поздрави
-
благодаря колеги

- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
e$co написа:boraks написа:Според мен тази кутия от 1.8 моно няма да издържи на абф-ския мотор.
Пълни глупости! Колеги, не знам как може да сте такива теоретици, без да сте пипнали и пробвали ЛИЧНО нещо! (Не говорим за чули и видели от преразкази). Вече втора година караме ABF с кутия и съединител от 1,8моно на пълна ръчка и няма никакви проблеми с кутията. Слабото място е съединителят, но като се сложи малко по-усилен си кара достатъчно.
Така че не пишете глупости да подвеждате хората, когато нямате пряк опит.
Golf2GTISLIVEN написа:ако сложиш 2.0 GTI 2E 115к.с мисля че няма да имаш проблеми с тая скоростна кутия
Виждал ли си кутиите на 1,8 моно и на 2Е? Ако да - би ли обяснил разликите? :question
По темата - не колега, няма да имаш проблем, ние така направихме и всичко е 6. Няма никакъв дисбаланс, спокойно - слагай смело.НО е силно препоръчително (да не кажа задължително) да си с кутия и съединител от единия тип - или от моното, или от ABF-а. Не знам комбинацията само съединител от моно с ABF-ската кутия дали е добра идея.
Да и двете кутии съм ги виждал , но не мисля че съм длъжен тук да ти давам обяснение каква е разликата и прочети внимателно какво съм написал че 1.8 моно скоростната кутия ще стане без проблем на двигател 2.0 Е2 понеже аз съм с такава размяна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”