1.6i-101hp-разход
1.6i-101hp-разход
Здравейте! От един месец имам Г3, 1.6i, 101hp. За това време съм го засякъл и ми харчи 12,5 на 100 градско. Карам го в лош режим, т.е. изминавам 5-6 км тъкмо докато двигателят загрее и след това като се кача отново пак карам 5-6 км, а той вече е изстинал. По каталог колата трябва да харчи 9,6 на 100. Според вас имам или нямам проблем с разхода на гориво? Благодаря предварително за отговорите!
?
А дали е свързано с това, че колата няма ускорение, т.е. ускорява на 1-ва ск. до 40, на 2-ра - до 60, на 3-та - до 80, и до 3000 оборота, а след 3000 об. само поддържа скорост и не ускорява, а червеният сектор е след 6500 об. Имам чувството, че и мощността ми се губи. Да не говорим, че на светофари разни коли като рено19 и форд-ескорт ускоряват повече от мен.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ?
jaros написа:А дали е свързано с това, че колата няма ускорение, т.е. ускорява на 1-ва ск. до 40, на 2-ра - до 60, на 3-та - до 80, и до 3000 оборота, а след 3000 об. само поддържа скорост и не ускорява, а червеният сектор е след 6500 об. Имам чувството, че и мощността ми се губи. Да не говорим, че на светофари разни коли като рено19 и форд-ескорт ускоряват повече от мен.

Нещо не е в ред

Бегай към диагностиците

- ivodemirov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CFFB 2010
Със същата кола като твойта съм! Дори и зимата в големите студове не ми е горяла 12.5 на 100(бензин). Градския ми разход зависи от седенето в задръствания и е в граници от 8.5 до 10 на 100. На извънградско минимума ми е 6.8 а макс. 7.7 с климатик от София до Бургас....като взех колата се оказа че е със запушен катализатор и нямаше добро ускорение-махнах го и се отприщи да върви, освен това си смених свещите, нова дистрибуторна капачка, нов палец и т.н.....отоди на диагностика, има много писано по темите за това.
- steff_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Че имаш проблем ясно, но не те съветвам да ходиш в Автотрейд
. Иди при Ицо в чайка до спортното училище. Няма да сгрешеш! Успех
Още информация на http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=5917

1.варненското юнитрейд се казва автотрейд-официален дистрибутор на юнитрейд за варна.
2.гледаха колата на тестера(компютара им) и казаха че ламбда,дебитомер,всичко е ОК.нямал сьм никакви запаметени грешки.
всичко било наред и ме опатиха кьм касата да платя 12 лв.
3.казах на сервизният индженер да дойде да покара колата да види за какво става вапрос. Човекьт е доста разбран и се сагласи с мен че колата за 101 hp няма тази мощност и ускорение,за сьжаление разхода нямаше как да го види.Тай като сьм сменял ангр.ремьк,ролка,вьзд. и масл. филтьр, ме посаветва да сменя горивният и да карам така да видим как ще е....има малка промяна, ама пак сащата работа, с изключение на това че за филтьра и работата олекнах с още 32 лв.
4.майсторите ми казаха че катализатора ми бил раздьнен, ама не било
много сигурно.....
5.благодаря за отговорите, който сте ми дали, ама аз какво да правя сега
2.гледаха колата на тестера(компютара им) и казаха че ламбда,дебитомер,всичко е ОК.нямал сьм никакви запаметени грешки.
всичко било наред и ме опатиха кьм касата да платя 12 лв.
3.казах на сервизният индженер да дойде да покара колата да види за какво става вапрос. Човекьт е доста разбран и се сагласи с мен че колата за 101 hp няма тази мощност и ускорение,за сьжаление разхода нямаше как да го види.Тай като сьм сменял ангр.ремьк,ролка,вьзд. и масл. филтьр, ме посаветва да сменя горивният и да карам така да видим как ще е....има малка промяна, ама пак сащата работа, с изключение на това че за филтьра и работата олекнах с още 32 лв.
4.майсторите ми казаха че катализатора ми бил раздьнен, ама не било
много сигурно.....
5.благодаря за отговорите, който сте ми дали, ама аз какво да правя сега

и още нещо искам да питам -според вас за по голиама икономиа на гориво кога да превклиу4вам предавките?на 2200 об. за да пазя хар4ещия ми двигател или на 4100 об. кадето ми е макс.вартящ момент?
за мои ужас днес на светофар една лада самара ме издарпа -бях сас бременната ми жена в 9 месец,тащата и с вклиу4ен климатик.С таз кола маи нешто се набутах
за мои ужас днес на светофар една лада самара ме издарпа -бях сас бременната ми жена в 9 месец,тащата и с вклиу4ен климатик.С таз кола маи нешто се набутах

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jaros написа:4.майсторите ми казаха че катализатора ми бил раздьнен, ама не било
много сигурно.....
Трябва да е сигурно, защото симптомите, които с описал напълно отговарят на запушен катализатор. Така че преди да мислиш нататък гледай да се убедиш със сигурност, че катализатора ти е махнат.
Ако е, ходи при друг майстор, steff_gti ти препоръча един.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Разкарай катализатора и сложи резонаторно гърне, няма да се охарчиш още много, а с тая кола дори и с 5 човека с багаж пак не трябва да те издуха самара освен ако не е пипана/а това няма как да знаеш дали е така
/. При нормални обстоятелства с този мотор трябва да вдигаш 190/естествено че всички с 1.3 и т.н. пълнят километража
ма не им вярваи - това е според производителя/ и да набираш до 80 за 7.6 сек. и до 100 за 11.2 това е
а разхода - 5.8 при 90км./ч., 7.7 при 120 и 9.4 градско/с вкл. клим. малко повече/
Ще се радвам да ни дъжиш в течение, че и без това не сме много с тоя мотор
да си помагаме викам
успех и споко ще се оправи, просто няма начин

Ще се радвам да ни дъжиш в течение, че и без това не сме много с тоя мотор

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”