Мнения за АБФ !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ersin_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнения за АБФ !!!

Мнениеот ersin_vw » Пон 17 юни 2013 23:37

Здравейте колеги ,зна4и притежавам венто с 2Е мотор и съм доста доволен ,но искам нещо с пове4ко коне , и си мисля да я трансплантирам със АБФ ка.Но незнам дали ше направя добре ,просто от вас искам съвети за АБФ ката дали е 4итав и трудно ли се сменя този двигател,имали много трудна електроника ,скоростите дали ще стане от 2Е и т.н Благодаря ви предварително :love.vwclub

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Re: Мнения за АБФ !!!

Мнениеот TheExorcist » Пон 17 юни 2013 23:47

Братле,... има СТРАШНО много теми с мнения за ТОЧНО този двигател...просто потърси :bishop

Потребителски аватар
e$co
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот e$co » Вто 18 юни 2013 5:54

ABF е един нелош за времето си ДВГ. Естествено не може да се мери със съвременните, но е добър вариант за трансплантация, че е евтин, лесен за поддръжка и непретенциозен. Трудна електроника имат новите Мерцедеси, не и старите VW-та. С болка на сърце обаче трябва да си признаем, че е по-назад като качество от конкурентни двигатели на Опел, Хонда, Рено и т.н. (НЕ ангажирам никой с мнението си!). Говорим за ъгли и размери на клапани, потоци на пълнене и празнене на ДВГ и т.н. - основно по главата неща + разход на гориво за мощността си.

Колега, аз ако съм на теб бих сменил с ABF, щом искаш повече сила. Обаче аз бих си оставил блока на 2Е, защото той няма разлика от ABF-ския (има пръскалки на буталата и т.н.) и така няма да имаш никакви проблеми с органите на реда (КАТ) и минаване на ГТП. По спомени и 2Е има детонационен датчик, не помня 1 или 2 са (при ABF sa 2). Идеята ми е сменяш коляновия вал (защото при ABF е с венец за положението му), сменяш главата със смукатели и изпускатели и си оставаш с твоя блок. Успех.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 18 юни 2013 7:20

e$co написа: По спомени и 2Е има детонационен датчик, не помня 1 или 2 са (при ABF sa 2).

1 е на 2Е-то, но както ти каза - блока е същия, така, че отвора с резбичката за втория детонационен датчик си го има ;)

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Вто 18 юни 2013 8:14

ersin_vw написа:Здравейте колеги ,зна4и притежавам венто с 2Е мотор и съм доста доволен ,но искам нещо с пове4ко коне , и си мисля да я трансплантирам със АБФ ка.Но незнам дали ше направя добре ,просто от вас искам съвети за АБФ ката дали е 4итав и трудно ли се сменя този двигател,имали много трудна електроника ,скоростите дали ще стане от 2Е и т.н Благодаря ви предварително :love.vwclub

Този двигател е много здрав. Електрониката му е сложна за времето си, но не е чак кой знае какво. В ниските е муден мотора, след 3500 върви добре. Ако го караш като нормална кола и разхода ще ти е добър. Има дълги скорости, но може да набира добре и на 5-та с 50км/ч. По баирите също върви достатъчно добре. Просто трябва да си се поддържа, навреме да се сменят филтри масла, и т.н. и ако можеш не му слагай газ. Това е от мен.

ersin_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ersin_vw » Вто 18 юни 2013 19:22

Благодаря ви много колеги :love.vwclub Но можели някой да ми каже дали става моята ск.кутия на АБФ ката :question :love.vwclub

Потребителски аватар
e$co
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот e$co » Вто 18 юни 2013 19:47

Да, става. Слагаш си и твоя съединител, но ще се износи по-бързо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”