Добавка ли да сложа или нещо друго.
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добавка ли да сложа или нещо друго.
Здравейте колеги имам няколко въпроса относно голфа.мотора е 1.6 AFT 96-та. когато е студен много често като дам газ до долу и забива муцуна и се зачудва да некажа почти секи път това кам 3000 оборота . а и извн града като дам газ до долу има някакво зачудване несе изтрелва ведната и от скоро забелязах че неварви мн добре. мисля си че нещо е запушено може би дюзи или дросел клапата , смених мислех си че е от филтара но го смених и пак така . бобината сам я сменил че старата издъхна на пътя
мисля нанаква добавка да сложа към бензина вия какво мислите.?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бензинов филтър виж.Може да е от кофти бензин.Като е студена,не върви мноо.Добавки за гориво - препоръчвам Redex Petrol treatment - една такава червена на цвят течност.Голямата опаковка стига за 250 литра.Първоначално сложи двойна доза.Забелязах,че тоя двигател се спъва доста от замърсен въздушен филтър.
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
k22 написа:Бензиновия филтър на 10000км се сменя.Не рискувай с никакви добавки, да не сменяш и бензинова помпа
Искаш да кажеш, че си сменяш бензиновия филтер по често от колкото маслото ? Ае стига с глупостите на 10 000км...
А и за добавките би ли обяснил по какъв начин ще му сасипе бензиновата помпа

Не мислиш ли, че ако е от бензиновия филтер няма да му го прави
само когато е студена а постоянно
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, твоя Голф си казва мн. неща на елкон. Провери си възд. филтър, свещи, кабели, палец, капачка, иди да видят налягането на бенз. помпа. Ако не е в норма - сваляш, промиваш кошничката, а помпата се почиства с ултразвук. Ако са инжектори - може пак с ултразвук да се наложи. Щом решиш кое да разглобяваш откачвай акумулатора, докато не сглобиш вс. обратно. Напоследък чувам добри отзиви /от колеги, каращи предимно на газ/ за някаква руска почистваща добавка за инжекциони. Сипват бенз., слагат от добавката и правят един хубав извънградски пробег /300 - 400 км./, докато "издухат" съдържанието на резервоара. Ако проявяваш интерес, ще поразпитам.
Тоя филм има и едни други серии - температурни датчици, дебитомер, дросел. клапа, комп. и т.н. ... Огледай да не смуче въздух откъдето не трябва, виж маркучета, вакуумчета. Катализатора също - задължително. А горивния филтър и аз го сменям макс. на 10к км.
Тоя филм има и едни други серии - температурни датчици, дебитомер, дросел. клапа, комп. и т.н. ... Огледай да не смуче въздух откъдето не трябва, виж маркучета, вакуумчета. Катализатора също - задължително. А горивния филтър и аз го сменям макс. на 10к км.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bohema72 написа:Прощавайте за въпроса,ама къде се намира бензиновият филтър,че откакто съм купил голфа, не съм сменял горепосочения
попринцип с търсачката можеше да пробваш ...
това е една от най - подходящите теми по въпроса доста е пълна ...
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=20959
УСПЕХ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”