Изкърпване на Голф 3
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Изкърпване на Голф 3
Здравейте, както всеки Германски и Австрийски Голф и моя си "показа рогата". Почнала е да гние на обичайното място в долната част на калниците и има малко ръжда по дясната вежда. Подът също е за кърпене. Ходих при два различни майстора - единият каза, че ще изкърпи пода, праговете и калниците, като в долната им част завари ламарина върху тях и ги "изчука" според линията, но не съм сигурен обаче как ще стане това и дали ще си личи. Вторият майстор не я вкара и на канал, барна тук таме и каза, че може и да я закърпи, но било по-добре да се сложат нови калници и прагове и да завари пода, като ремонта ще излезе с боята за калните и работата 400-500 лв. Какво да правя ? Чувам че новите ламарини били боклуци.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изкърпване на Голф 3
Ужким са боклуци, но моят калник е нова ламарина и вече трета година не е мръднал. По-добре според мен калниците да ги смениш, където е текло, пак ше тече, в случая ръждясва. Изкърпвали са ми така калници на Форд (те не са на винтове, както на ФВ, а заварени) и след няма и година ръждата пак тръгна. С праговете не съм запознат.
Аз на твое място бих сменил калниците (ако говориш за предни, от темата не разбрах) и къде що е възможно. И ако решиш да ги сменяш гледай дали ще ти намери с квадратен или объл мигач, че обичат да "недоглеждат" по въпроса.
Аз на твое място бих сменил калниците (ако говориш за предни, от темата не разбрах) и къде що е възможно. И ако решиш да ги сменяш гледай дали ще ти намери с квадратен или объл мигач, че обичат да "недоглеждат" по въпроса.
Смени калниците като преди монтаж го накаираи да го обработи доплълнително една ръка грунд и после боди знеш че са нови и няма да имаш ядове поне 5 години а тез кърпените никои не знае .Ако ще кърпиш прагове зависи колко ги няма но според мен пак по добре нови.Да питам заслужава ли си да се дадат толкова пари че аз съм на мнение караш изгнива надин и друга все пак има доста голфове за по 1000 лв .
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mania написа:Ужким са боклуци, но моят калник е нова ламарина и вече трета година не е мръднал. По-добре според мен калниците да ги смениш, където е текло, пак ше тече, в случая ръждясва. Изкърпвали са ми така калници на Форд (те не са на винтове, както на ФВ, а заварени) и след няма и година ръждата пак тръгна. С праговете не съм запознат.

- piter_96
Ще посъбера парички и ще го правя сигурно с нови калници и нови прагове. Майстора каза, че ги маже преди монтаж задължително с антикор.
- piter_96
Такамм, колата я започнахме днес, свалихме вече предните калници и намазахме с грунд за първи път новите прагове. Бронята ни се опря и не можахме да я свалим, но и без да я сваляме се получи. Общо взето калниците са си изгнили само отдолу, но то си върви, затова слагам нови. Ще пиша и ще снимам какво е станало. 

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Преден калник-50 лева /нов,китайски/,смяна-30 лева /майстор-тенекеджия/,боята с лака в спрей вариант-25 лева /стига за 2 калника/.Боядисваш си сам и не е трудно.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Колега аз преди три години си смених калниците,с чисто нови тайвански.Кърпих праговете(не бяха много изгнили.Сега мога да ти кажа ,че всичко е тръгнало лека-полека пак както преди да почна да ги правя.Решил съм след време ако все още карам колата и не я сменя с друга да си взема два предни калника втора употреба,но да са без ръжди от морга от колкото да давам пари за разни боклуци.Да не ти разправям и филма,че като ми слагаше тенекиджията калниците новите тайвански боклуци бра доста ядове с тях.Понеже не пасваха фугите с вратите и предния капак и след два дно борене с тях успя да ги сложи,но попраженията не бяха малко двете врати от вътрешната страна леко се изтъркаха до ламарина от отварянето на вратите до като ги пасне закачаха.Предния капак и той се вижда как има разстояния спрямо единия и другия калник.За цялата работа със боядисването се изръсих 800лв.(предни калници-2бр.84лв.Боядисване на предни,задни калници и кърпене на праговете останилите 700лв.Добре си направи сметката дали ще слагаш нови тайвански или ще взимаш втора употреба.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата над-мен е прав! Ще съжаляваш с тези калници маде ин Кашкалвандия! По-добре намери от някоя италянка калници, и си ги боядисай, даже ако намериш и твоя цвят спестяваш от боядисване! (малко трудно)
А относно кърпенето, ако колата ти няма гараж, точно за 2 години, ще гледаш повторение на това което е сега! Поросто смисъла е никакъв! Праговете и да ти ги кърпи, нали се сещаш, че няма как да направи плътна заварка, а само ще точкова, и след време самата заварка ще ръждяса! Общо взето хвърлени пари на вятъра!
Само не слагай от асфалтовото боди, ще съжаляваш, така запушва ламарината, и когато влезне влага между бодито и ламарината и започва да хрупка пода! Според мен си помисли добре, преди да се захванеш с това!
Казвам го от личен опит! По принцип става, но да го прави човек който не жали материала и да знае какво прави! Но кърпените чорапи си остават кърпени
Късмет! И ще слдя темата, ако има снимки още по-добре! 
А относно кърпенето, ако колата ти няма гараж, точно за 2 години, ще гледаш повторение на това което е сега! Поросто смисъла е никакъв! Праговете и да ти ги кърпи, нали се сещаш, че няма как да направи плътна заварка, а само ще точкова, и след време самата заварка ще ръждяса! Общо взето хвърлени пари на вятъра!
Само не слагай от асфалтовото боди, ще съжаляваш, така запушва ламарината, и когато влезне влага между бодито и ламарината и започва да хрупка пода! Според мен си помисли добре, преди да се захванеш с това!
Казвам го от личен опит! По принцип става, но да го прави човек който не жали материала и да знае какво прави! Но кърпените чорапи си остават кърпени

- piter_96
Вече сме почнали, калниците дойдоха. Днес одрязахме стария и сложихме новия праг от лявата страна. Изкърпихме и дупкалаците по пода. Утре ще действаме от другата страна. След като излезе от гаража ще трябва да монтирам вътрешна антена, пуснах тема, но няма отговорили. Бихте ли ми казали как трябва да действам при монтажа на антената?
Имам снимка на колата в момента, но ми е голяма, а на дом. PC, нямам програма, за да я намаля.

-
За съжаление по моргите не се намират калници втора ръка.Обиколих всичките преди да купя китайския,докато един младеж /работник в моргата/ ми каза да не се занимавам с глупости,а да си купя нов,щото те /калниците/ гниели всички и затва нямало по моргите.А при смяната на китайския,майсторът не се оплака да е видял зор.Боядисването е лесно със спрей.Най-напред матираш калника с водна шкурка 800.Един лист стига.После нанасяш боята на 3 или 4 пласта с паузи от по 5 минути.После лака пак по същия начин.Добре е боядисването да стане преди монтажа,за да не обезопасяваш наоколо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като си купите нов калник,първо го напаснете на колата.Премахнете транспортния грунд и го пръснете с епоксиден грунд отвън и отвътре.Ако отвън има някакви дефекти се коригират.Грундира се с акрилен грунд и се боядисва отвън.
Отвътре се пръска с шагрен и след като се монтира и с т.нар течен парафин.
Ако я карате само на спрейчета и мазане с грунд за огради,и две години да изкара и много.
Успех!
Ако я карате само на спрейчета и мазане с грунд за огради,и две години да изкара и много.
Успех!
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
dimitars написа:За съжаление по моргите не се намират калници втора ръка.Обиколих всичките преди да купя китайския,докато един младеж /работник в моргата/ ми каза да не се занимавам с глупости,а да си купя нов,щото те /калниците/ гниели всички и затва нямало по моргите.
Колега тук специално за Моргите около Пловдив - не мога да се съглася с теб.
Предни калници има за голф 3 колкото искаш - обикаляне му е майката

Преди време едно такси спря в предния калник, и се оказа че от калника е била останала само боя - от зад в долната част беше целия изгнил. Обиколих моргите и си намерих калник от италянски голф същия цвят и година с две малки драскотини, за които трябва да се вгедаш да ги видиш. Цената беше разумна.
А също и във форума има доста обяви за продажба на голфове на части.
П.п. И най-много има червени калници по моргите.
Поздрави!
-
Има друг път!И на Пещерско и на околовръстното и на Карловско и в Долни Воден.Навсякъде съм ходил лично.Та тва са най-известните морги в района!И тоя,дето ми каза,че няма да намеря такъв калник беше от околовръстното /в ляво от Пазарджишко/,където преди това намерихме почти всички необходими ламарини и части за Лупо-то на дъщеря ми.
-
taran написа:Като си купите нов калник,първо го напаснете на колата.Премахнете транспортния грунд и го пръснете с епоксиден грунд отвън и отвътре.Ако отвън има някакви дефекти се коригират.Грундира се с акрилен грунд и се боядисва отвън.
Успех!
Е да де!Тва са препоръките на "извънземните" бояджии,които смятат,че за една кола над 20 години трябва да дадеш към 300 лева за един калник,без цената на калника.Може да се пробвате-Карловско,на излизане от Пловдив,в дясно.Искаше ми 270 лева,като не знаеше колко ще ми излезе калника.Ама той си е надвил на масрафа.Доверен сервиз на Виктория.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”