здравейте колеги, може малко малоумно да звучи ама гледам да видя от къде да им налея на скоростите малко масалце, че си знам че губи на 50-60 хиляди километра по малко, ама не го виждам това място!а знам че миналата година когато сменяха съединителя са капнали 100 храма че имала излишък! та въпроса ми за кутиите които са с жила, как се прави наливането на масло, трябва ли да се маха тумора на което самонтирани жилата или има и друг начин
благодаря предварително, неможах да намеря такава тема в търсачката
от къде да си наля масло в скоростите ABF мотор
Re: от къде да си наля масло в скоростите ABF мотор
Като на всяка друга скоростна кутия - през контролната пробка.
А ти как реши, че ти липсва масло - разви ли пробката? От нея протече ли? Ако не - бръкна ли с пръст в дупката - пипаш ли маслото? Или просто реши да си долееш
А ти как реши, че ти липсва масло - разви ли пробката? От нея протече ли? Ако не - бръкна ли с пръст в дупката - пипаш ли маслото? Или просто реши да си долееш

- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
за 3 години съм с мених 2 нови комплекта съединтел с притискатели при двете сваляние се доливат, масло явно го губи от някъде, масло по нея няма, ама тая пробка не я знам...
забелязъл съм че ми вият диференциалите... но това май си е проблем при всички ФВ които се тормозят много, да не говорим че рекордиора по кутии в пловдив ми е приятел с 12 сменени до момента, ама исках да попитам защото за моята незнаех от къде се долива
благодаря
забелязъл съм че ми вият диференциалите... но това май си е проблем при всички ФВ които се тормозят много, да не говорим че рекордиора по кутии в пловдив ми е приятел с 12 сменени до момента, ама исках да попитам защото за моята незнаех от къде се долива
благодаря
чакай малко - с колко дифа си - с 2 задвижващи моста ли е колата? Масло от скоростите няма много места, откъдето да се губи - обикновено от семерингите. Като я сваляте в камбаната към съединителя сухо ли е или омаслено? Принципно може и от датчиците и превключващия механизъм да тече, ама почти никога не е оттам.chefo_ написа:забелязъл съм че ми вият диференциалите...
Имай предвид и друго - скоростите имат тапичка за вентилация - оттам също се изпарява малко масло.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Чефо има предвид, че и на двете кутии вие диференциала.
Иначе е само на предно колата му.
Иначе е само на предно колата му.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”