проблем в скоростите на ГОЛФ3 GTI 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

проблем в скоростите на ГОЛФ3 GTI 16V

Мнениеот HAKI » Вто 27 фев 2007 10:54

Здравейте колеги аз също съм от новите в форума така че за грешки ме извинете :) Търсъх с търсачката но не намерих нищо за моя проблем така затова се обращам към вас,така проблема е следния:

Преди два дена си вкарах голф3 95г. GTI 16V 150hp и при включване на 1-ва предавка и трагване се чува доста силно тракане което идва от скоростите на другите скорости го няма това тракане още с превключването на 2-ра и то изчезва,днес си направих експеримент и просто леко натиснах лоста назад без да натискам съединителя и тракането изчезна.Моля упътете ме от какво може да е.Благодаря ви предварително
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Броблем в скоростите на ГОЛФ3 GTI 16V

Мнениеот joker » Вто 27 фев 2007 11:42

Огледай добре лостовата система в двигателния отсек-има едни уплътнителчета по шарнирите,които се късат или при ремонт от калпазанлък забравят да ги сложат....
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HAKI » Вто 27 фев 2007 12:01

Той не е ли на жила ? и точно жърху скоростите има некаф лост с който можеш да сменяш скоростите на място и тож ми се струва хлабав там ли трябва да има някакъв тампон ?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 27 фев 2007 13:09

Точно с жила е и няма лостова система.Най добре е някой да гледа отпред докато ти потегляш леко с отворен преден капак и да се види дали е от самата кутия вътре или просто някъде нещо опира което ще е най добрия вариант.Да не е някой тампон на скростната купия и при самото потегляне мотора да се измества и нещо да опира някъде по купето :roll: :wink:

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HAKI » Вто 27 фев 2007 13:39

Тези жила натягат ли се идея имате ли ? или евентуално как се регулира хода на лоста ?

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

скорости

Мнениеот golfarata » Вто 27 фев 2007 17:36

голф4ето ти е силно. ако е италианка е карано урбулишката и 6те прави6 скорости или съединител. аз съм нов ! колегите разбира4и и др. да ме извинят за простото мнение ама!

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Re: скорости

Мнениеот Golf 3 1.8 » Вто 27 фев 2007 17:53

golfarata написа:голф4ето ти е силно. ако е италианка е карано урбулишката и 6те прави6 скорости или съединител. аз съм нов ! колегите разбира4и и др. да ме извинят за простото мнение ама!

Не бързай толко колега!Тоя кютука дет се сменят скоростите с него и при мен се беше разхлабил и се удряше в акумулатора!Махай го ако не може да се стегне(резбата се прецаква по някой път) и без него може няма проблем!В няй лошия случай ще си купиш някои развалени скорости втора употреба и ще ползваш само първа и си готов!!!

ARTUR
Автомобил:
Двигател:

скорости

Мнениеот ARTUR » Сря 28 фев 2007 20:39

здравейте!Аз имам същия голф и също имам проблеми със скоростите,но проблема при мен е следния.Кто го взех голфа преди две години малко трудно влизаше трета скорост,а сега започна да ми изключва петата.отворих капака на петата скорост и установих че има луфт.На какво може да се далжи това?

Потребителски аватар
plamen03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen03 » Сря 28 фев 2007 21:42

колега, и аз имам абф и разбирасе проблем със скорости те(те са в топ 10)ако имаш 300/400лв. за скорости втора уптреба си вземи не се занимаваи с глупости (аз лично смених избирача на скорости те лостчетата и пак същото,в крайна сметка никой не си купува кола 150коня и ще я пази)

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 01 мар 2007 17:47

Явно доста хора имаме проблем със скоростите. на мен понякога ми влиза трудно първа, особено ако натисна рязко съединителя и веднага превключа. Ваското го беше обяснил с феродовия диск. поправи ме ако греша Васко ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”