Голф 3 1.6 моно 75 Коня Скоростна Кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
planetbar
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.6 моно 75 Коня Скоростна Кутия

Мнениеот planetbar » Пон 24 юни 2013 10:13

Здравейте Колеги,
Имам голф 3 1.6 моно - 75 коня (АБУ мотор, скоростна кутия CNU - с горно зареждане на скоростите).
След дълго търсене на нова скоростна кутия открих една, но има малък проблем - скоростите се зареждат отдолу на самата кутия. Моя въпрос е ако взема тази кутия ще могали да заменя моята? или въбще няма да стане? :bishop

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: Голф 3 1.6 моно 75 Коня Скоростна Кутия

Мнениеот Dushan » Пон 24 юни 2013 14:51

Няма такова чудо като долно и горно зареждане. Бъркаш се. Всички се "зареждат" отстрани на определена височина и различно място. Това отдолу за което говориш предполагам е за източване. Кутията нали е от ABU? Значи нямаш ядове. А защо купуваш друга?(интересно ми е)

planetbar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот planetbar » Пон 24 юни 2013 15:30

здравей,

Ами не съм сигурен, ама доста народ се изреди да ми говори, че имало кутий на които палеца за смяна на скоростите се падал я отгоре в средата на самата кутия, я отдолу, а допълнително имало и такива на които били отстрани. Общо взето не съм сигурен защото има доста разнородни мнения по въпроса.

Кутията ми е на АБУ и кода и е ЦНУ. Защо търся нова? Ами на тази има повредени синхронизатори. Общо взето няма проблем на къси разстояния. Но излезеш ли на извънградско над 50 км и като загрее неможе да вкараш никаква скорост. Спираш, хапваш, пиеш кафе по центъра и след 2 часа все едно нищо и няма :gruebel

Това е!

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пон 24 юни 2013 18:47

Дори и моята кутия може да я сложиш, но предавките ще ти идват малки. :icon_lol Просто щом лоста за предавките е като твоят и е от 1.6 двигател можеш да я сложиш. Ако не е същата може да ти пробутват от 1.6 101 коня. И намери от къде и се сипва масло - един голям шестограм и е 100% отстрани някъде, не отгоре или отдолу!

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Пон 24 юни 2013 19:49

planetbar написа: като загрее неможе да вкараш никаква скорост
Това ми звучи като смотано масло.Сменял ли си го ако да какво наля?

planetbar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот planetbar » Сря 26 юни 2013 9:44

здравейте,

Вчера получих оферта която неможах да откажа - скоростна кутия, съединител (на около година) и 2 фара за 250 лева. Закарах колата при моя майстор и сега чакаме резултата. Приемам предложения за маслото на скоростната кутия, както и за масло на ДВГ че като карам през лятото пищи зумера като паднат оборотите...

Петър Христов написа:Това ми звучи като смотано масло.Сменял ли си го ако да какво наля?
- Ами тя историята е по дълга, миналото лято скоростната кутия направи проблем на морето и върнахме колата на платформа. Оказа се че сме смазали единия синхронизатор и един познат препоръча да сменим маслото на скоростната кутия. Така и направихме - от кутията синхронизатора изтече в насипно състояние и сложихме някакво обикновенно масло за камиони... Това е май. Та сега сменям и кутия и съединител :banghead

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”