проблем с климатика на голф 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с климатика на голф 5
Здравейте, когато включа климатика започва дадуха студено за около 20сек и постепенно спира напълно. Когато е на econ си духа нормално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с климатика на голф 5
перката спира да върти напълно, а климатика си свети че работи, в момента в който променя на econ започва да духа силно, след това отново го изключвам за да пусна климатика 15-20секунди си работи нормално след което постепенно силата на духане намалява докато не спре напълно, дайте ми съвет какво да направя, защото съм на морето и положението е трагично :)
- joritoto
- Автомобил: VW PASSAT 5.5
- Двигател: AVF 2001
колегата zfa159 той е човекът http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549 звънни му, питай го, че не е на добре ситуацията
моя съвет не пускай климатроника да не гръмне компресора.
Най-вероятно ти е тръгнала по нанадолнището перката за охлаждане

моя съвет не пускай климатроника да не гръмне компресора.
Най-вероятно ти е тръгнала по нанадолнището перката за охлаждане

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако е малката перка имам излишна мога да ти я продам
струята на духане или температурата намалява. Да не забравяме ,че и температурите са ниски на вън.Климатроник ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е с климатроник, намалява струята на духане и в един момент спира да духа изобщо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Посетих им сервиза, много съм доволен, за щастие всчико ми е наред с колата, проблема ми е в главата :)
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Темата е подходяща да напиша всъщност тази особеност на Голф 5 и Пасат В6 - когато навън е примерно 25-6 градуса и сте му задали 20 или 22, то лесно и бързо ги достига и когато ги достигне, плавно спира да работи вентилатора в купето (или остава да работи, но на много много ниска скорост и не се усеща), реално колегата тогава е решил, че климатроника всъщност е спрял, ама той не е спрял, просто не духа нищо за известно време. Това се контролира от темп. датчици в купето и от датчика за слънчева светлина и още 3-4 неща и при средни температури е напълно нормално. В неговия случай спира така само на Ауто и по данните от диагностиката,вентилатора не спира на 100%,а си намалява значително оборотите (и на духалката не се усеща нищо).След като се стопли малко купето,постепенно тръгва отново да вдига плавно оборотите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”