Избиване на лагер с азот?MK3 GTI
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Избиване на лагер с азот?MK3 GTI
Колеги на баща ми на голфа има един лагер на коляновия вал който е разбит и след сваляне на вала не може да се избие дори и с греене та в един сервиз ме пратиха да го избивам а азот но в нета не намирам информация и се чудя скъпа ли е процедурата и прочие?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Избиване на лагер с азот?MK3 GTI
азота охлажда, но е скъп. Пробвай с въглероден двуокис -пак изтудява.
Не знам къде е лагера.Метода с охлаждането/замразяването работи при корозия, а на вала няма да има такава.
Метода със замразяване на 1 детайл и нагряване на друг се използва при пресови сглобки / напр. гнезда на клапаните в глава - главата се загрява, а гнездото охлажда.
Не знам къде е лагера.Метода с охлаждането/замразяването работи при корозия, а на вала няма да има такава.
Метода със замразяване на 1 детайл и нагряване на друг се използва при пресови сглобки / напр. гнезда на клапаните в глава - главата се загрява, а гнездото охлажда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде е този лагер и какво лагерува на него?Има два просташки но безотказни метода за премахване на стари лагери,чупиш сепаратора,махаш съчмите/ролките и ако остава вътрешна гривна запиляваш почти до вала,вземаш чук секач и "мамата" и готово.Ако остава външната гривна вкарваш нещо в нея(шайба гайка или каквото ти падне)и го заваряваш за нея.Като изтине излиза почти сама.Единствения риск е при заваряването да не напръскаш нещо ,но откак измислиха дебелото алуминиево фолио и това не е е проблем.
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
на там отиват нещата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”