Здравейте!
Колата е Голф 3 GTI ABF 97-a год.
Имам следния проблем:
При движение с над 40 км/ч чувам едно виене/стържене отпред. С намаляването на скоростта, звука също намалява.
Когато завивам наляво, се чува допълнително стържене и го усещам като лека вибрация долу при педалите.
Като дпълнение бих включил, че когато навивам волана при спряло положение или при много ниска скорост (10 км/ч) се чува едно припукване.
Преди повече от година бях паркирал колата с навит волан. Когато се върнах, хидравличната течност беше поизтекла.
Явно е, че имам проблем с рейката. Иначе от тогава и капчица течност не съм изгубил.
Сегашния ми проблем свързан ли е с рейката или може да е нещо друго?
Поздрави!

Голф 3 GTI ABF 97-a год Стържене при движение в предницата
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Re: Голф 3 GTI ABF 97-a год Стържене при движение в предница
Звучиш ми като начало за поне лагер. Дали нямаш няколко проблема само в сервиз могат да видят.. най-добре я закарай да я преслушат.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
И аз имам подобен проблем. Като дам газ на абф-а и отпред дрънчи все едно държиш няколко стотинки в ръката си и си ги подмяташ. Не знам от дисковия апарат ли е, от мотора ли, не мога да го засека точно.
- icokr
- Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
- Двигател:
Ако в завой се засилва шума и има вибрации, според мен е лагер на полуоска.
- boraks
При мен лично не е на завой, получава се на 2000 до 3000 оборота, след това изчезва, ама да си присвоявам темата на колегата. При него не знам от какво може да се получи. Трябва му още един човек за да се види от къде идва стърженето.
boraks написа:При мен лично не е на завой, получава се на 2000 до 3000 оборота, след това изчезва, ама да си присвоявам темата на колегата. При него не знам от какво може да се получи. Трябва му още един човек за да се види от къде идва стърженето.
Твоя проблем да не би да е в гърнето или някъде там? Поне на мен така ми се струва.
Иначе аз ходих до СБА, там майстора гледа, пипа, кара колата, после аз карах с него... Накрая ми каза, че нищо й няма. Само ми каза, че амортисьорите са за смяна.
Излезе, че си въобразявам. Естествено аз не се доверих и отидох при майстор който ми прави колата когато имам нужда.
Той ми каза, че лагерите при тампоните, в които пружините се държат(не знам как се казва) са отишли и са за смяна. Също и амортисьорите.
Тези неща ще се сменят. Помолих го да погледне внимателно всичко, в случай че има нещо друго. Ще видим утре какво ще каже.
- boraks
Habits написа:boraks написа:При мен лично не е на завой, получава се на 2000 до 3000 оборота, след това изчезва, ама да си присвоявам темата на колегата. При него не знам от какво може да се получи. Трябва му още един човек за да се види от къде идва стърженето.
Твоя проблем да не би да е в гърнето или някъде там? Поне на мен така ми се струва.
Иначе аз ходих до СБА, там майстора гледа, пипа, кара колата, после аз карах с него... Накрая ми каза, че нищо й няма. Само ми каза, че амортисьорите са за смяна.
Излезе, че си въобразявам. Естествено аз не се доверих и отидох при майстор който ми прави колата когато имам нужда.
Той ми каза, че лагерите при тампоните, в които пружините се държат(не знам как се казва) са отишли и са за смяна. Също и амортисьорите.
Тези неща ще се сменят. Помолих го да погледне внимателно всичко, в случай че има нещо друго. Ще видим утре какво ще каже.
Не знаех, че и при пружините има лагери. Може и от там да е проблема. За миналата седмица смених 4 амортесоьора и до дотогава нямах проблем. След смяната явно майстора нещо е оплескал. Мерси за съвета, ще проверя тези лагери и гърнето, макар, че ми се чува от задния апарат май на спирачките.
boraks написа:Habits написа:boraks написа:При мен лично не е на завой, получава се на 2000 до 3000 оборота, след това изчезва, ама да си присвоявам темата на колегата. При него не знам от какво може да се получи. Трябва му още един човек за да се види от къде идва стърженето.
Не знаех, че и при пружините има лагери. Може и от там да е проблема. За миналата седмица смених 4 амортесоьора и до дотогава нямах проблем. След смяната явно майстора нещо е оплескал. Мерси за съвета, ще проверя тези лагери и гърнето, макар, че ми се чува от задния апарат май на спирачките.
Тези лагери се намират при тампона на макферсона. Бяха заминали. Но те бяха причината единствено за припукването при завиване на място. За този шум в движение на прав път така и не се видя какво е. Майстора е гледал, каза че всичко е било наред. Явно при мен е тръгнал някой лагер. Ще следя и ще видим...
Иначе по твоя случай аз мога да кажа, че и аз имах също странен шум при определени обороти, в последствие тоя шум си стана здраво ръмжене от гърнето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”