VW Golf 3 Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Slacoth
Автомобил:
Двигател:

VW Golf 3 Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Мнениеот Slacoth » Пет 12 юли 2013 8:46

Здравейте колеги шофьори.Автомобилът ми е VW Golf 3 EUROPE 1600, бензин.
Искам да споделя два проблема с него, ако някой има съвет към мен да ми помогне.

1.За габаритните светлини:
Горят ми крушките на предните габаритни светлини и то през няколко дена до седмица.Задните не горят.
Крушките са със метален цилиндричен цокъл.Тези които купувам са под левче за бройка, но все пак за да горят системно през седмица едва ли е само от това че са евтини.Чували ли сте за кофти партиди - че ги купувам все от един магазин?Няма проблем да купя по-скъпи, но какво да проверя преди това за да не изгорят и скъпите за 2 дена.Като сложа нови светват - значи не е изгорял предпазител.

2.За шибидаха:
Също така шибидаха веднъж се затвори до половината и някак си на стъпки - едно натискане на бутона - правеше 3см и спираше, докато спря съвсем и го дозатворих с манивелата.Оттогава не мърда и при натискане на бутона не се чува бучене - явно е изгорял мотора.Колата е със ел.стъкла, като механизмите работят, само на едното при затваряне също прекъсва и се предвижва стъпково със всяко натискане по 5 см.Не знам това има ли общо със мотора на шибидаха.
Дали е изгоряло моторчето или някой предпазител.Но пък ел стъклата работят, а и плафона си свети.

Касетофона е blaupunkt със стандартна букса - да не би пък оттам да идва проблема, че имаше два кабела, нещо за ел.антена, които се окъсяваха за да си помни настройките.

Някакви съвети по двата въпроса?Мерси.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Мнениеот kris11 » Пет 12 юли 2013 9:06

[quote="Slacoth"]
1. Оправи си заглавието на темата според изискванията.Автомобилът ми е VW Golf 3 EUROPE 1600, бензин.- Има код на двигателя, година на производство
По всяка вероятност кода е АЕА ,по-малко вероятно е да е АЕЕ
2.Горят ми крушките на предните габаритни светлини и то през няколко дена до седмица.
-Измери напрежението на акумулатора при работещ двигател - има вероятност да е по-високо от нормалното.
- Огледай фасунгите за корозия.Огледай масите на фаровете -разхлабена , корозирала.
3.За шибидаха:
Също така шибидаха веднъж се затвори до половината ....
Счупен водач в ляво - болно място. Сваля се тапицерията на тавана и шибидаха.Само водач не се продава .Мотора може и да е зигрял, може бутона да е нагорял - измерване.
4.Колата е със ел.стъкла, като механизмите работят, само на едното при затваряне също прекъсва и се предвижва стъпково със всяко натискане по 5 см.
Отвори тапицерията и виж къде запира във водачите. Може да са рахлабени

Потребителски аватар
Slacoth
Автомобил:
Двигател:

Re: Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Мнениеот Slacoth » Пет 12 юли 2013 9:24

Благодаря за отговора.
Това за водача в ляво не го знаех, само бях чувал че VW Golf често имат проблеми с шибидаха.
Така ще си стои, няма да си изтърбушвам колата - поне не тече.

По отношение на забележките ти в правилника пише следното:
4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви.

Не виждам никакъв проблем със заглавието, съжалявам.Модела на двигателя пък няма абсолютно никаква връзка с осветлението на автомобила.

Куплунгите са чисти без корозия.Фасонките няма как да са корозирали, защото както споменах горят ми нови крушки.Крушките влизат плътно без хлабини.Явно просто купувам някакви буклуци.
Акумулатора е изправен.Дори след монтажа на касетофона ходих да замерят веригите някъде да няма повече консумация и всичко беше в нормата.

За стъклото на вратата може да сваля кората да погледна, за да не вземе да стане по-голям проблем.

Благодаря.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 3 Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Мнениеот vaskoto1 » Пет 12 юли 2013 10:36

И какъв беше проблема да напишеш за кой поред модел на Голф става въпрос?
И прочете ли това?
Когато някой колега ти даде съвет за правилата на форума, е добре да се замислиш, защото можеш да финишираш със заключена или изтрита тема, а едва ли това е целта, нали?!
Коригирал съм ти заглавието.

Потребителски аватар
Slacoth
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 3 Горящи габаритни светлини, неработещ шибидах

Мнениеот Slacoth » Пет 12 юли 2013 12:04

1.Модела го пише, но няма кой да чете.
2.Годината също я пише - VW EUROPE говори ли ви нещо?
3.Преди да пусна темата използвах търсачката.
4.Нямаше да пусна темата преди да проверя всеки куплунг за ръжда и корозия.
5.Ако проблема беше в рейката, тогава мотора на шибидаха щеше да се чува, как се опитва да завърти.
Явно проблема не е във водача.
6.Ползата от тази тема май беше да имитираме, че имаме работещ форум.

:delete

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”