Здравейте,
Случая е следния - наскоро оборотите на празен ход започнаха да "играят" на бензин на газ по - малко...след почистване, замерване на стъпковото моторче се оказа че проблема е друг...всъщност между другото проблема се задълбочи, на бензин само когато е загряла на място(престой) започна да се дави и гасне...та извадих OBD-то :) и хванах че дебитомера работи само докато колата е студена т.е. под около 70 градуса след това не отчита...поне това ми показва VAG-COM. Стойността замръзва на 4.5% и това е. Сега според мен не е хлабава връзка на някой от кабелаците защото го прави само и единствено като е гореща(ще се опитам да проверя но...)...от тук нататък събирам мнения -
1. Да купувам ли нов(новите части в БГ са със съмнителен произход и качества а оригиналните не си заслужават за тази кола) или втора употреба?
2. Има ли вероятност нещо да се зацапал? С какво и как да го почистя да видя ще има ли ефект ако изобщо си заслужава?
3. Други идеи и предложения?
Благодаря Ви!
Проблем с MAF на golf 3 1.6 АЕК
- siskolamer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с MAF на golf 3 1.6 АЕК
Имах същия проблем какво ли не пробвах ефекта беше нулев. Смених дебитомера и заспа.
Нов оригинален ми предложиха за 320 лв. :)))) купих някакъв китайски за 75 лв. за сега над 1 година нямам проблем.
Само да вметна , че като я закачих на PC то нямаше никакви грешки :)
Преди това смених : кабели , свещи , дроселовата клапа е чистена ... и т.н
Нов оригинален ми предложиха за 320 лв. :)))) купих някакъв китайски за 75 лв. за сега над 1 година нямам проблем.
Само да вметна , че като я закачих на PC то нямаше никакви грешки :)
Преди това смених : кабели , свещи , дроселовата клапа е чистена ... и т.н
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”