Golf 2 1.6 PN - проблем с оборотите на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
madaneca
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 1.6 PN - проблем с оборотите на празен ход

Мнениеот madaneca » Чет 11 юли 2013 9:17

Привет на всички!

Карам голф 2 1,6 с код на мотора PN, който е с карбуратор Pierburg 2ee(този с компютъра). Голфа си върви добре, но оборотите на празен ход играят и понякога колата гасне. Купих още 1 карбуратор 2ее от който по метода със заменяне на части да опитан да оправя проблема, но нищо не се получи. Оказа се, че въпросния електро-пневмо клапан който подава газ на купения карбуратор е тотално сдал багажа. Сменяхме и потенциометъра на дросел клапата, но ефекта беше същия. Стъпковото моторче не го барахме тъй като то няма отношение за празния ход. Мисля, че е компютъра, но не ми се дават пари за още една прашасваща част в гаража. Молбата ми е ако има колега във форума, който има здрав работещ комп да го сложа за проба на голфата за да знам дали проблема е от него. Иначе колата дава добър смесен разход 7,3/100 на бензин. Сега сложих газова, но проблема си отстава. Дайде идея как може да се оправят въпросните обороти на празен ход и да спре да гасне колата! :bowdown

kkokok
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 1.6 PN - проблем с оборотите на празен ход

Мнениеот kkokok » Съб 13 юли 2013 7:21

madaneca написа:...Стъпковото моторче не го барахме тъй като то няма отношение за празния ход.... :bowdown

И за какво служи според теб стъпковото моторче ако не за оборотите на празен ход..?!?!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Golf 2 1.6 PN - проблем с оборотите на празен ход

Мнениеот stefan4o » Съб 13 юли 2013 7:32

Вакуумчетата сменил ли си ги всичките? Тампонът отдолу под карба здрав ли е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”