проблем с ламда сондата голф 3 абф
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с ламда сондата голф 3 абф
колеги правих диагностика днеска и имаше записана грешка липсва лам-сонда.чукнах на стойностите на сондата и напрежението стои константа 0.45 волта и не се колебае при подаване на газ.проучих малко и разбрах че това е идеалната стойност и компютъра я взима за правилна защото влиза в авариен режим. Може ли някой да ми помогне повечко ако се е сблъсквал с това,вярно ли е това,какви стойности трябва да дава като цяло имам ли проблем и какъв е тои.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Re: проблем с ламда сондата голф 3 абф
И аз съм с абф и имам същия проблем. Колата взима някакви средни стойности и бачка в авариен режим. В следствие на това колата става по-мудна/ по-малка динамика и качва разхода. Обаче е хубаво да се вземе оригинална сонда на Бош, към 200 лв. Недей да слагаш други по-добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми втора ръка не става ли защо да е нова
spallding написа:колеги правих диагностика днеска и имаше записана грешка липсва лам-сонда.чукнах на стойностите на сондата и напрежението стои константа 0.45 волта и не се колебае при подаване на газ.проучих малко и разбрах че това е идеалната стойност и компютъра я взима за правилна защото влиза в авариен режим. Може ли някой да ми помогне повечко ако се е сблъсквал с това,вярно ли е това,какви стойности трябва да дава като цяло имам ли проблем и какъв е тои.
а да знаеш ,че диагностика се прави на загрят мотор и тогава се гледат стойностите?Ами ако си се излъгал?200лв на вятъра!
-
- Автомобил:
- Двигател:
знае ли някой какво напрежение трябва да дава здрава сонда без да е вкарана в гърнето,да пробвам няколко от моргата докат оцела здрава.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”