Здравейте колеги, имам проблем с КР-а, ако може някой да сподели какво и е на колата.
Когато купих голфа забелязах че филтерната кутия е омаслена и цапа въз. филтър, оказа се от маркуча за картерните газове и го откачих. Няколко месеца си пушеше от него но нищо фрапиращо. С течение на времето взе да пуши от маркуча повече и повече докато не се стигна и до по-голям проблем. Тези дни ходих до морето и на отиване нищо 460км. никакъв проблем дори и масло не беше изгорила за тези километри със скорост 150-160км. Но като тръгнах да се прибирам взе много да пуши от маркуча за картерните газове, взе да пуши и от ауспуха при отпускане на газта и пак обратно подаване на газ и то доста. След 50км. ми светна лампата на маслото, спрях вдигнах пръчкта масло има над средата. Тръгнах и в тунела преди София пак ми светна лампата за маслото, пак спирам, пак масло има, пуши от маркуча
за картерните газове като локомотив, пуши сиво от ауспоха, прекъсва, вдига температура, едвам пали, едвам се прибрах.
Та от какво може да е. Сегменти, кофти масло и какво друго.
Благодаря предварително.
Проблем с Голф-2, КР
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Проблем с Голф-2, КР
Имаш голямо картерно налягане, може и сегменти да са а може и повече. Имал съм случай на приятел с точно такъв проблем и се оказа дупка в едното бутало. На гас ли караш или на бензин?
Карам на газ, покарах я и на бензин малко.
Равносметката за 1100км. извън грацко със 150-160км. като не броим последните 100км. е 11 на 100 газ и не повече от 300-400гр. масло а колата на края съвсем се предаде.
Равносметката за 1100км. извън грацко със 150-160км. като не броим последните 100км. е 11 на 100 газ и не повече от 300-400гр. масло а колата на края съвсем се предаде.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Ако си настъпвал много с бедна смес на газ е възможно да е станала некоя беля в мотора, но може и просто да си му е дошло времето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”