Голф 3 ГТИ 16в Скоростна кутия
Голф 3 ГТИ 16в Скоростна кутия
Здравейте приятели. Имам проблемче с моят Голф АБФ.Значи скоростната ми кутия се счупи и ми изчезна 1-ва предавка и искам да е сменя,гледам из интернет вървят по 200лв а за мен са ми много тези пари,намерих кутия от пасат 3 2.0кубика 115 коня и се чудя дали ще стане.Гледах мн публикаций свързани със скоростни кутии и намирам и Хубави и Лоши коментари за тях.В момента успях да затрия номера на старата която е на колата и пише "DPA 01 106 / 37 1183" какви други заместители мога да намеря освен уригиналната кутия? Благодаря предварително 

- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Re: Голф 3 ГТИ 16в Скоростна кутия
По-добре сложи АБФ-ска в добро състояние отколкото да дадеш после 2 пъти пари за други скоростни кутии че абф-а си ги чупи като мелачка
Става от 2е но и тя не е мн сигорна 

Ами ровех се няколко дни в интернет по форуми,посъветвах се и е някой познати и повечето ми казаха че АБФ-ската кутия се чупела повече заштото имала някакви проценти шпер... май ще си продължа да си тръгвам от втора 

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Колега вземи си от абф кутия и просто не превключвай рязко скоростите и няма да имаш никакви проблеми.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Според мен всякаква кутия от ГТИ ще ти свърши работа само, че:
- ти си с жила т.е. селектора ти не е като на скоростните кутии с лостова система.
Моята кутия (когато бях със сток ady 115) имаше огромни дупки в кожуха след като се счупиха нитовете на диференциала и я смених с такава от КР (2Y- излезна ми 300лв. само кутията), с други думи - няма значение дали АБФ или друг ГТИ двигател - кутиите са еднакво здрави въпроса е да я смениш с такава с която ще имаш най-малко ядове при подмяната.
Успех
- ти си с жила т.е. селектора ти не е като на скоростните кутии с лостова система.
Моята кутия (когато бях със сток ady 115) имаше огромни дупки в кожуха след като се счупиха нитовете на диференциала и я смених с такава от КР (2Y- излезна ми 300лв. само кутията), с други думи - няма значение дали АБФ или друг ГТИ двигател - кутиите са еднакво здрави въпроса е да я смениш с такава с която ще имаш най-малко ядове при подмяната.
Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”