Спирачна система - Golf МК IV 1.6 AKL

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ioskata
Автомобил:
Двигател:

Спирачна система - Golf МК IV 1.6 AKL

Мнениеот Ioskata » Пет 19 юли 2013 10:50

Здравейте, колеги !
Преди няма и 2 месеца имах проблем - тресеше ми яко волана при спиране. Колкото по-висока скорост - толкова по-яко се усещаше. Та купих чисто нови дискове и накладки, сменихме ги с майстора и след това всичко беше просто чудно - нямаше и спомен от тресенето, нито с 50 нито със 150км/ч. Но не за дълго... Понеже карам колата предимно градско не съм изминал повече от 1000км и проблема е пак налице :banghead :scare3
Предните амортесьори, пружини са нови. Гумите предните също са чисто нови, реглажи.... всичко е 6. Пообсъдихме този проблем с майстора той каза, че това е често срещам проблем при тия голфове и проблема може би се дължи на самите спирачни апарати. Дали ако си взема втора ръка апарати(или пък чисто нови) проблема ще се оправи или сегашните ми вече са преебали чисто новите дискове и пак ще трябва да купувам дискове ... (ей писна ми). Много е неприятен проблема просто... като изляза извън града и карам ли с над 100... ужас - бие у волана та си ебе. Съветвайте какво да предприемам :cry

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Re: Спирачна система - Golf МК IV 1.6 AKL

Мнениеот al3xbg » Пет 19 юли 2013 12:05

Ioskata написа:Здравейте, колеги !
Преди няма и 2 месеца имах проблем - тресеше ми яко волана при спиране. Колкото по-висока скорост - толкова по-яко се усещаше. Та купих чисто нови дискове и накладки, сменихме ги с майстора и след това всичко беше просто чудно - нямаше и спомен от тресенето, нито с 50 нито със 150км/ч. Но не за дълго... Понеже карам колата предимно градско не съм изминал повече от 1000км и проблема е пак налице :banghead :scare3
Предните амортесьори, пружини са нови. Гумите предните също са чисто нови, реглажи.... всичко е 6. Пообсъдихме този проблем с майстора той каза, че това е често срещам проблем при тия голфове и проблема може би се дължи на самите спирачни апарати. Дали ако си взема втора ръка апарати(или пък чисто нови) проблема ще се оправи или сегашните ми вече са преебали чисто новите дискове и пак ще трябва да купувам дискове ... (ей писна ми). Много е неприятен проблема просто... като изляза извън града и карам ли с над 100... ужас - бие у волана та си ебе. Съветвайте какво да предприемам :cry

И аз съм чел подобно нещо, но вече около 5к след смяна на дискове и накладки няма подобно поведение ....

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 19 юли 2013 12:51

Най-вероятно си взел боклуци дискове и аз така се прецаках навремето с дискове и барабани за 300 лв,но в последствие се оказа,че са турски ментета,при мен се изкривиха за няма и 1000 км и пак биеше при спиране!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 19 юли 2013 15:30

Проблема вероятно е по главините и/или лагерите. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”