Питане колко Ah трябва да е акумулатора за голф 4 1.8 Т
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Питане колко Ah трябва да е акумулатора за голф 4 1.8 Т
Извинявам се ако има такава тема но не я намерих просто единствената на която попаднах е тази (Питане колко Ah трябва да е акумулатора за голф 4 1.8 Т) но има само 1 коментар и не знам дали е така за това ако може някой да каже благодаря предварително :)
Моя си замина и си взех 55 ач но вчера влязох в спор с един познат и той ми каза че този е много слаб за моята кола и че ми трябвал 65 ++ АЧ .
Така ли е ?
Може ли малко инфо
Или ако има такава тема линк към нея за да се запозная
Благодаря предварително :)
Моя си замина и си взех 55 ач но вчера влязох в спор с един познат и той ми каза че този е много слаб за моята кола и че ми трябвал 65 ++ АЧ .
Така ли е ?
Може ли малко инфо
Или ако има такава тема линк към нея за да се запозная
Благодаря предварително :)
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане колко Ah трябва да е акумулатора за голф 4 1.8 Т
Това дават в Аутодата:
- S_T_I_N_G
Благодаря колега .
Е наистина колкото повече толкова повече но за момента ще съм с 55 AH
Е наистина колкото повече толкова повече но за момента ще съм с 55 AH
- dzverum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ма на снимката пише 54? Или бъркам нещо.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Ами Недко за Крушуна ако говорим е малко
.
Аз съм с 54А на VW. Колата си работи без проблем
забравил съм габарити пали без проблем.
Ето ти един интерес факт може би, пусната музика да дъни яко + пуснат ксенон + подгрев + аварийки. Пада ми на 11V - 10,8V някъде там варираше изчакал съм го преди да замеря даже. Пали от раз, при паленето пада до 9V ама говорим за част от секундата това.
Познавам и хора дето си палят без проблем и с 45А някъде. Все пак е 1.8 мотора 4 цилиндъра. Ако беше 5 или 6 цилиндъра и по-голям обем нещата са различни.
Най-вече за дизелите е хубаво акумулатора да е с по-големи ампери, защото там има подгряване.

Аз съм с 54А на VW. Колата си работи без проблем
забравил съм габарити пали без проблем.
Ето ти един интерес факт може би, пусната музика да дъни яко + пуснат ксенон + подгрев + аварийки. Пада ми на 11V - 10,8V някъде там варираше изчакал съм го преди да замеря даже. Пали от раз, при паленето пада до 9V ама говорим за част от секундата това.
Познавам и хора дето си палят без проблем и с 45А някъде. Все пак е 1.8 мотора 4 цилиндъра. Ако беше 5 или 6 цилиндъра и по-голям обем нещата са различни.
Най-вече за дизелите е хубаво акумулатора да е с по-големи ампери, защото там има подгряване.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
То много инфо не трябва!!!Там от където си купил акумулатора би трябвало да имат каталог и да се види какъв трябва да е акумулатора за твоя мотор. А според мен с 55Аh си сгрешил.А относно мнението на колегата,който обяснява как палят с 45Аh.,по неговата логика мотор 1,4куб.,би трябвало да пали и с 20Аh.
Навремето-преди 15год. в магазин на Монбат,за Пасат Б3 с 2000куб.мотор/не помня кода на мотора/,трябваше да взема 65++Аh...но нямаха налични.Взех 55Аh.но после не ми признаха гаранцията-бил малък за този мотор.но това беше през онези години.Сега акумулатори,"под път и над път" и всеки търговец гледа да продаде стоката!...
Навремето-преди 15год. в магазин на Монбат,за Пасат Б3 с 2000куб.мотор/не помня кода на мотора/,трябваше да взема 65++Аh...но нямаха налични.Взех 55Аh.но после не ми признаха гаранцията-бил малък за този мотор.но това беше през онези години.Сега акумулатори,"под път и над път" и всеки търговец гледа да продаде стоката!...

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
ДОБРЕ де колега на времето карах рено клио 1994година 1.8 16 клапана 140 коня и акумулатора беше 44 ампера толкова му даваха по каталог то така или иначе и по голям няма как да се сложи /аз го преместих в багажника по други съображения но това е друга история/ защо и голфа да не пали с 44-ка дори трябва да му е по лесно защото е разреден заради турбото
- S_T_I_N_G
dzverum написа:Ма на снимката пише 54? Или бъркам нещо.
Моя грешка в бързината колега :)

Това не е толкова от значение 54 или 55 :)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно реното е имало редуктор на стартера.williams_vn написа:ДОБРЕ де колега на времето карах рено клио 1994година 1.8 16 клапана 140 коня и акумулатора беше 44 ампера толкова му даваха по каталог то така или иначе и по голям няма как да се сложи /аз го преместих в багажника по други съображения но това е друга история/ защо и голфа да не пали с 44-ка дори трябва да му е по лесно защото е разреден заради турбото
- krisi350_poloto
- Автомобил: [Polo 6N] [Polo 6N2] [Bora]
- Двигател:
Предвид че колата е дизел поне 70-72 аh за пезпроблемно палене (и не само) зимата! 

- S_T_I_N_G
Кое е дизел колега ?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
S_T_I_N_G написа:Кое е дизел колега ?
Няма значение.

Моето мнение, е че при купуването на акумулатор с по-голям капацитет няма да постигнеш нищо освен влизане в преразход с мангизите и евентуално в изпадане в хипотезата за недозареждане.
Дизелите са с по-яки акумулатори, но то е защото при паленето им е нужно да преодолеят високата степен на сгъстяване. На тях и алтернаторите им са други.
Иначе и моя Голф дойде с 45Ah батерия, която успешно си изкара пет години само при мен, което е много повече от предвидения и живот.
- S_T_I_N_G
Да за дизела знам че им трябва по мощен акумулатор да :)
А добре :)
Че ме наплашиха , че трябвало да бъде над 65 Ампера акумулатора за този модел голф и аз просто
И ТАКА :)
Да взех си почти нов акумулатор (знам сега всеки ще каже е как втора употреба :) ама като няма пари за момента съм с такъв) които е 55 Ач и така :)
Е ми ок мерси все пак за мненията :)
А добре :)
Че ме наплашиха , че трябвало да бъде над 65 Ампера акумулатора за този модел голф и аз просто

Да взех си почти нов акумулатор (знам сега всеки ще каже е как втора употреба :) ама като няма пари за момента съм с такъв) които е 55 Ач и така :)
Е ми ок мерси все пак за мненията :)

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Да над 200 трябва да е.... хаха не ги слушай тез...аз на голфа съм със 55 амперов, на шурата на БМВ-то(1.8 143к.с.) имаше един Бош Силвър серия 45ампера искара 5 години докато не сдаде багажа..... Слагай по каталог и да не ти дреме на шапката 

- S_T_I_N_G
Мерси колега :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”