въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми
- koliog
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми
Здравейте аз влобще не разбирам от коли, скоро си купих голф 3 1.4 ми, и продавача ме увери че е доста икономична кола, питах и няколко майстори и те ми казаха че харчи малко по малко от 1.6 ми. При първото засичане ми беше изхарчила 9/100 бензин, а сега на второто отива към 11/100. Не я ръчкам много, аз съм млад шофьор и сигурно не я карам както трябва ама все си мисля че това е много голям разход. Дали не ми е нещо не както трябва на колата? Моля кажете ми защото започнах много да съжалявам за избора си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
1,4
стареца ми кара такава и при пенсоинерско каране си мисли 4е мугори 7-8 а тя гори поне 10 бензин. колегата е прав!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Малък мотор =на голям разход(гори колкото 1.8 че някой път и отгоре). Всички живеят във заблуда че малкия мотор е икономичен на 1.3;1.4 за да поддържа 120 постянно даваш газ и оборотомера трябва да е над 3500об/мин (това със 4 или 5 човека ) на 1.8 със същите обороти (със 5 човека) 140 и накрая разхода е ЕДНАКЪВ.
ЕДИНСТВЕНАТА "ИКОНОМИЯ" НА МАЛКИЯ МОТОР ИДВА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА КАТО СИ ПЛАЩАШ ДАНЪКА (ЩОТО Е МАЛКО КОНЕ)
ЕДИНСТВЕНАТА "ИКОНОМИЯ" НА МАЛКИЯ МОТОР ИДВА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА КАТО СИ ПЛАЩАШ ДАНЪКА (ЩОТО Е МАЛКО КОНЕ)

- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Честита ти придобивка, колега!
Сега по въпроса - ами от две години карам такава и съм доволен!!! Аз не съм състезател и затова количката ми върши идеална работа!!! За харченето много ама много зависи от начина ти на каране - аз например на извънградско съм я свалял на 6,5 на 100 газ (само на газ я карам), но ми е давала и над 8... Градско е мнооогооо относително - от 9 до 11, че и 12...
Недей слуша сега приказки много гори, хич не върви и други от сорта...
Ако е читава джиткай си я докато решиш да сменяш...
Айде поздрави, че се увлякох в писанки още от рано!
Сега по въпроса - ами от две години карам такава и съм доволен!!! Аз не съм състезател и затова количката ми върши идеална работа!!! За харченето много ама много зависи от начина ти на каране - аз например на извънградско съм я свалял на 6,5 на 100 газ (само на газ я карам), но ми е давала и над 8... Градско е мнооогооо относително - от 9 до 11, че и 12...
Недей слуша сега приказки много гори, хич не върви и други от сорта...
Ако е читава джиткай си я докато решиш да сменяш...
Айде поздрави, че се увлякох в писанки още от рано!
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
карам същото Фтомобилче. само на бенз. разхода е толкова относително нещо, че...
на градско, например, при последното ми засичане с 18 литра (~30 лева) минах 200 км, т.е. ~ 9/100 ми даде. но я юркам доста.
извън града, обикновено ако я карам със скорост до 120-130 макс, разхода ми може и под 6/100 да падне. пробвал съм да я карам с максимум около 100, разхода беше нещо от рода на 5.5/100.
Общо взето, гледай да не мислиш много-много за това, защото си е за яд работа...
само да добавя, че известно време имах доста по-високи разходи на гориво. всичко беше заради 2 неща: неработещ правилно термостат и пре.бан алтернатор. говорим за разход градско от рода на 15-17/100... след смяната им съм мнооооого доволен.
на градско, например, при последното ми засичане с 18 литра (~30 лева) минах 200 км, т.е. ~ 9/100 ми даде. но я юркам доста.
извън града, обикновено ако я карам със скорост до 120-130 макс, разхода ми може и под 6/100 да падне. пробвал съм да я карам с максимум около 100, разхода беше нещо от рода на 5.5/100.
Общо взето, гледай да не мислиш много-много за това, защото си е за яд работа...
само да добавя, че известно време имах доста по-високи разходи на гориво. всичко беше заради 2 неща: неработещ правилно термостат и пре.бан алтернатор. говорим за разход градско от рода на 15-17/100... след смяната им съм мнооооого доволен.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм в групата на 1.4...
Каам предимно на газ, лятото и при умерена скорост (110-120 км/ч) с 24 литра изминавам 300-320 км. В града - успях лятото да постигна градски разход в София от 8 литра, но аз вършеех предимно по бул. България и околовръстен път, където човек се движи бързо и спокойно...зимата слагам 1 до 2 литра отгоре, тази зима беше мека и не е скочил много разхода. На бензин не съм го засичал, но мисля около 7 литра при 110 км си ги харчи, за града да не говориме, там съвсем пък незнам
ПС. Миналата зима разхода извънграда ми беше 10-11 литра, ама температурите бяхa -30°C
а рекорда ми бе 6.7 литра на 100 км извънградско, ама карах с 90...
Каам предимно на газ, лятото и при умерена скорост (110-120 км/ч) с 24 литра изминавам 300-320 км. В града - успях лятото да постигна градски разход в София от 8 литра, но аз вършеех предимно по бул. България и околовръстен път, където човек се движи бързо и спокойно...зимата слагам 1 до 2 литра отгоре, тази зима беше мека и не е скочил много разхода. На бензин не съм го засичал, но мисля около 7 литра при 110 км си ги харчи, за града да не говориме, там съвсем пък незнам

ПС. Миналата зима разхода извънграда ми беше 10-11 литра, ама температурите бяхa -30°C

- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм с мотор 1.4 и ми се струва множко разхода. Смени свещите ако не си ги сменял, също така виж как загрява, трябва да ти държи 90 градуса
Също така можеш да опиташ и една добавка за почистване на инжекциона - при мен помогна
И най-вече разхода си ти зависи от стила на каране, трафика, колко човека са в колата и.т.н. Газ лично аз не ти препоръчвам, освен ако не си прекалено спокоен шофьор, защото мотора попринцип си е слабичък а на газ ще е дори по муден.
А иначе моя мотор лятото си харчи около 6 на 100 предимно на дългички растояния, в София много не съм го карал но е около 7,-7,5
Зимата рахода ми идва с над 1 литър отгоре

А иначе моя мотор лятото си харчи около 6 на 100 предимно на дългички растояния, в София много не съм го карал но е около 7,-7,5
Зимата рахода ми идва с над 1 литър отгоре

Последна промяна от doko на Чет 01 мар 2007 14:41, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми
koliog написа:Здравейте аз влобще не разбирам от коли, скоро си купих голф 3 1.4 ми, и продавача ме увери че е доста икономична кола, питах и няколко майстори и те ми казаха че харчи малко по малко от 1.6 ми. При първото засичане ми беше изхарчила 9/100 бензин, а сега на второто отива към 11/100. Не я ръчкам много, аз съм млад шофьор и сигурно не я карам както трябва ама все си мисля че това е много голям разход. Дали не ми е нещо не както трябва на колата? Моля кажете ми защото започнах много да съжалявам за избора си.
Първо не пишеш на каво каране е този разход!?Градско?Смесено в%?
Извънградско?
Ако е смесено е ужасно много!Провери на елкон дали стъпковото моторче връща докрай дросела и не го държи отворен...това е много честа причина за рязко повишаване на разхода най-вече на градско!
И преди да съжаляваш повери всичко по запалването и инжекциона!
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо честито за придобивката ако не си спортист количката е супер.
Иначе 9/100 градско,6/100 извънградско си е нормално за този мотор! Газ гори около 7/100 извънградско и 8-8.5-9/100 градско.
Иначе е хубаво да минеш един елкон, че моята като я взех също така гореше повечко и се оказа кофти центровка!!
Можеш да пробваш да изтриеш грешки в компа,ако има такива, като махнеш плюса на акумулатора за 5-10 мин.
Също така е добре да и сложиш подходящото масалце, аз карам с 10W40 полу-синтетика на Texaco.
Сменяш всички филтри /и бензиновия/
Виж дали случайно не ти смуче въздух от тампона на моното
Успех!
Иначе 9/100 градско,6/100 извънградско си е нормално за този мотор! Газ гори около 7/100 извънградско и 8-8.5-9/100 градско.
Иначе е хубаво да минеш един елкон, че моята като я взех също така гореше повечко и се оказа кофти центровка!!
Можеш да пробваш да изтриеш грешки в компа,ако има такива, като махнеш плюса на акумулатора за 5-10 мин.
Също така е добре да и сложиш подходящото масалце, аз карам с 10W40 полу-синтетика на Texaco.
Сменяш всички филтри /и бензиновия/

Виж дали случайно не ти смуче въздух от тампона на моното

Успех!
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IVD написа:П.С. и колегата който твърди че ABD гори колкото ABS не е познал. Две години карах ABD, а сега вече 4 месеца имам ABS разликата е огромна във вървенето и не толкова малко в горенето : 2л/100 в градското и 0.7-1/100 извънградско.
Напълно подркрепям!!! Братчед ми има 1.8ABS и разликата е повече от очевидна
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”