Голф 3 абф токове
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Голф 3 абф токове
Колеги вчера паля голфа, карам 1 час, след което спирам на един светофар, голфа изгасна, тръгвам да паля и при самото палене тока изчезва и не иска да запали. Като върна ключа тока се връща. Дали не зарежда алтернатора. акумулатора е е на 6 месеца. На таблото не ми светеше лапмата на акумулатора докато съм карал. Сигурно съм карал само на акумулатор, но се чудя защо тъпата лампа не свети, иначе датчика за лампата работи. Помогнете ако можете. Не съм замервал нищо още. Иначе с друг акумулатор запали.
Re: Голф 3 абф токове
Явно не зарежда,или не достатъчно.Премери на акумулатора и на алтернатора при работещ двигател.
На контакт светва ли и веднага ли гасне след запалване?
На контакт светва ли и веднага ли гасне след запалване?
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Клемореда под ключа ти прави номера 

- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
И аз съм за клемореда, това си е детска болест на МК3...
- boraks
Значи да отговоря на колегата дето ме пита за лампата. Значи лампата светва, и след това изчезват токовете. А какво да направя с този клеморед, да го сменя ли или се ремонтира?
Добре де колеги, а а ако е прецакан този клеморед, защо тогав като сложа друг акумулатор пали без проблем голфа?
Добре де колеги, а а ако е прецакан този клеморед, защо тогав като сложа друг акумулатор пали без проблем голфа?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Може и акумулатора да е излезнал дефектен.
Покарай няколко дни с другия и виж дали пак ще прави номера.Не е лошо на запален двигател и да замериш дали държи 14 волта
Покарай няколко дни с другия и виж дали пак ще прави номера.Не е лошо на запален двигател и да замериш дали държи 14 волта

- boraks
Ще го премеря пък да видим. Аз се чудя обаче как може да карам 1 час без да гася колата и изведнъж да падне акумулатора.Ако всичко е изправно, алтернатора трябва да зарежда акумулатора. Иначе марката е Банер, знам че не са лоши, ама знае ли човек.
- Bai Sando
И аз моя го купих с една Варта от 2002-ра година.И сутрин при палене винаги ми рестартираше километража,мислех,че е от стартера и затяга нещо,но една сутрин умря от раз.Баси то за 10 години какво повече да искаш от него
Твоя е на 6 месеца,но нищо чудно да се е появил дефект в него.
Но нищо никога не се знае при тия вече стари коли,понякога се оказва нещо което никой не очаква

Но нищо никога не се знае при тия вече стари коли,понякога се оказва нещо което никой не очаква

- butterfly85
- Автомобил: vw golf
- Двигател: 1.6 SR 1998
Моя abf също ми губеше тоци, аз започнах да търся проблема от най-лесното - акумулатора, а ме пращаха къде ли не, оказа се че колкото и да карам акумулатора просто не зарежда
- boraks
butterfly85 написа:Моя abf също ми губеше тоци, аз започнах да търся проблема от най-лесното - акумулатора, а ме пращаха къде ли не, оказа се че колкото и да карам акумулатора просто не зарежда
Тоест си имал проблем с алтернатора, нали? Той акумулатора служи по принцип само за началното палене, после алтернатора поема токовете.
- boraks
Колеги да продължа темата. Акумулатора ми който е на 6 месеца го сложих да се зарежда 24 часа и няма никакъв живот. На какво се дължи това, има отечка, дефектен акумулатор или толкова е изтощен поради незареждане от алтернатора, че не може да се съживи?
- Bai Sando
Най вероятно мъртва клетка.Обикновено това са симптомите.
Няма ли гаранция?Отивай им го връщай
Няма ли гаранция?Отивай им го връщай

- boraks
Ами за да стане мъртва, не трябва ли нещо да я е убило, в смисъл ако съм карал много време с голяма отечка или прецакан алтернатор значи не е дефектен а и не знам дали гаранцията ми важи,защото като ми слагаха акумулатора беше на стария ми голф,както пише и в гаранцията, а сега е на другия голф.
не трябва ли нещо да я е убило
Не е задължително.Провери зареждането и отивай за гаранцията.
- boraks
Ходих да замерят всичко. Алтернатора зарежда на 4.13 волта, няма отечки и остана само дефектен акумулатор, даже не иска да се зареди. Не знам дали пък не е от това колко амперчаса трябва да бъде за моя мотор. Сегашния беше 52 или 54 май. За абф не знам колко трябва да бъде.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”