Странен проблем със спирачките на Голф 3 ABU ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Странен проблем със спирачките на Голф 3 ABU ?

Мнениеот mitko23 » Вто 23 юли 2013 19:40

Здравейте колеги, имам много странен проблем със спирачките на ABU-то. Изразява се с това,че педала е осезаемо по-твърд от колкото нормално трябва да бъде, предните колелата не могат да блокират при рязко натискане на спирачката и спирачният път е доста голям. Проблемът се появи след като направих основен ремонт на двигателя понеже харчеше масло стабилно. Колата не беше каран около година поради ремонта(тъй като нямах финансова възможност да го направя в по-кратък срок),беше вдигната на стойки отпред, а задните колела бяха на земята и бях дръпнал ръчната.Преди ремонта спирачките бяха в перфектно състояние.Единственото нещо, което пипах по спирачната система когато слагах двигателя беше да сменя вакумния маркуч от спирачното серво към колектораИзображение понеже моя беше в лошо състояние. За целта си взех нов маркуч,който беше оригинален но от друг двигател AEK понеже за ABU вече не се правели, но ме съмнява от това да е проблема. На стария маркуч бяха счупени ето тези две тръбички и излизаше вакумИзображение.Има вакум от колектора до спирачното серво, няма никакви течове по спирачната система, спирачната помпата е сравнително нова марка-FTE(ако има значение). От какво може да е проблема тъй като за пръв път ми се случва такова нещо, а точно се бях израдвал, че най-накрая ще покарам малко :Mr Green Fun, след една година без кола.

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Re: Странен проблем със спирачките на Голф 3 ABU ?

Мнениеот chefo_ » Вто 23 юли 2013 23:05

Тая кола нова спирачна течност виждала ли е някога.... сваляш сервото и му сменяш всичките уплатнения демек си правиш ново сервото ако не тинсе работи по него сваляш и слагаш друго работещо течноста ти е разяла уплатнения и всичко затова нямаш спирачки! Др вариант е тоя маркуч дето си го взел да е запушен и до сервото да няма въздух което ме съмнява!
Сменяш течност и обезвъздушаваш задължително.... спирачките ти също може да са получили някакъв въздух което също е мн малко вероятно да не кажа невъзможно....

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 24 юли 2013 1:20

пробвай спирачките пи работещ и угасен двигател,ако педала е почти еднакво твърд или еднакво твърд значи нещо с вакума става.ВПиши за резултат след пробата за да ти помогнем.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 24 юли 2013 5:59

Запекли са ти буталата на предните спирачни апарати. Разглобяване, почистване, смазване на водачите и нови гумени сегменти.

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Чет 25 юли 2013 21:19

Здравейте отново колеги,днеска бях свободен и се захванах с колата. При изгасен двигател, при напомпване на спирачката педала се втвърдява постепенно но не става много твърд както беше преди. Когато натисна спирачката,задържа и запаля двигателя, педала омеква, но пак е доста по-твърд отколкото е нормално. Гледах около сервото дали няма странни звуци на изпускащ вакум при натискане на спирачката, но нищо не долавям. По маркуча от всмукателния колектор до спирачното серво има вакум. Единственото странно нещо е,че като извадих маркуча(новия) от сервото не се чу никакво освобождаване на вакум, каквото по принцип трябва да се чуе, което е малко странно според мен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”