Здравейте колеги, имам много странен проблем със спирачките на ABU-то. Изразява се с това,че педала е осезаемо по-твърд от колкото нормално трябва да бъде, предните колелата не могат да блокират при рязко натискане на спирачката и спирачният път е доста голям. Проблемът се появи след като направих основен ремонт на двигателя понеже харчеше масло стабилно. Колата не беше каран около година поради ремонта(тъй като нямах финансова възможност да го направя в по-кратък срок),беше вдигната на стойки отпред, а задните колела бяха на земята и бях дръпнал ръчната.Преди ремонта спирачките бяха в перфектно състояние.Единственото нещо, което пипах по спирачната система когато слагах двигателя беше да сменя вакумния маркуч от спирачното серво към колектора

понеже моя беше в лошо състояние. За целта си взех нов маркуч,който беше оригинален но от друг двигател AEK понеже за ABU вече не се правели, но ме съмнява от това да е проблема. На стария маркуч бяха счупени ето тези две тръбички и излизаше вакум

.Има вакум от колектора до спирачното серво, няма никакви течове по спирачната система, спирачната помпата е сравнително нова марка-FTE(ако има значение). От какво може да е проблема тъй като за пръв път ми се случва такова нещо, а точно се бях израдвал, че най-накрая ще покарам малко

, след една година без кола.