Монтаж на климатик Jetta 2 1.6 бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TMX
Автомобил:
Двигател:

Монтаж на климатик Jetta 2 1.6 бензин

Мнениеот TMX » Съб 27 юли 2013 18:33

Здравейте, на всички!

Казвам се Теодор Христов и съм от град Плевен. Имам идея да сложа климатик на моята Jetta 1.6 бензин 1990г. Кода на двигателя е PN (70-72к.с. не знам колко точно се води). Намерих на много изгодна цена оригинален климатик монтиран на Jetta в една морга. Човека от моргата каза, че за 200 лв ми дава да си сваля абсолютно всичко от нея което ми трябва (тръби, вентилатори, жабка, компресор и прочие). Тук се появява малкия ми проблем - не знам дали всичко което е останало по колата е пълната система. Ще съм ви задължен, ако някои може да направи някакъв списък на всички компоненти на системата, ако сложи и снимка с означение или отделни снимки на компонентите, още по-хубаво. Единственото което съм забелязал, че липсва на пръв поглед е радиатора на климатика (който и да го имаше не е гаранция, че щеше да е здрав). Четох много писах в интернет и на английски и на български, но не намерих нищо. В една тема пишеше, че има някакво устройство което при включване на климатика да подаде повече гориво към двигателя (да вдигне оборотите), а от това което описват хората никъде не съм го срещал. Друг е въпроса дали въобще ми трябва това устройство при положение, че съм с компютър и ламбда сонда, които регулират количеството гориво (може ли да възникне проблем, че се отчитат по-високи обороти и постоянно компютъра да се опитва да намаля горивото?).
Та общо взето всякаква полезна информация е добре дошла. Идеята ми е някой като реши да се хваща с нещо такова да знае какво му трябва и как да го направи и да го намери в тази тема. В процеса на монтажа (ако се стигне до там) ще правя снимки и ще споделя трудности и тънкости, та да може и други хора да се чувстват добре лятото за някакви смешни суми и да си карат колите със здраве.

Благодаря за разбирането, очаквам отговори!

Теодор Христов

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”