Re: Голф МК3- GTI 2е. Пали когато си поиска- РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 29 юли 2013 18:04

Здравейте колеги. Днес бях на майстор, но уви....нещата си останаха както преди. Голфа си пали когато поиска....от около месец се появява следната аномалия....Оставям колата вечерта....на сутринта не иска да запали....върти като луда, но без резултат...В неделя пак го направи и след 10 минутки запали от раз :censored2 Кабелите смених преди 4 дни, дистрибуторната капачка е перфектна, няма нагар, износване или пукнатини. Бобината хвърля ток да те убие :horror ....Но не иска да запали и това е....бензиновата помпа е изгоряла това го разбрахме днес, дефакто нещата май ще опрат до изпарителя или газовата...трябва да сваля стъпковото моторче, да пръсна със спрей обезмаслител и тогава пали....като дам на контакт си чувам сондата, че се пуска газ....но върти и не иска...давайте някакви идеи, на газаджия ли да я карам, че ми писна да свалям стъпковото моторче и да пръскам като някакъв мангал :banghead :censored2 :banghead

Последна промяна от vucata на Съб 17 авг 2013 17:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Голф МК3- GTI 2е. Пали когато си поиска

Мнениеот snupeca » Пон 29 юли 2013 19:04

Преслушай датчика на Хол и клемореда, да видим какво ще стане.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 29 юли 2013 21:03

До скоро имахме ядове с клемореда на пасата ни който е същия мотор, но на комби с метанова уредба...Там даваш на контакт, завърташ ключа и до там, дори стартера не се пускаше, сега е с бутон и се оправи....но при мен си дава контакт, пуска се сондата, завърташ, стартера върти токове навсякъде....но не иска да запали :banghead . Сега бях долу, запали, угасна и след това запали след 10тина секунди на въртене...едно приятелче ми показа газовия клапан къде се намира и вика да го почистя, че вътре се събирала гняс....не ми се занимава с газовата да не стане беля нещо...утре направо на майстор да видим какво ще излезе :banghead :newsm66

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 29 юли 2013 21:13

Едва ли е клапана според мен. Най-простия тест - пробвай на бензин дали пали нормално.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 29 юли 2013 21:15

Бензиновата помпа е изгоряла явно тъй като на бензин не иска да запали, и не се чува, както и като свалихме маркуча въобще няма гориво, дори като въртиш не иска да хвърли....бушони, релета и тем подобни са наред...трябва си друга...
Някъде другаде е яда и ще откача :banghead :censored2. Пробвахме със спринцовка направо в дросела и запали на бензин...

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 29 юли 2013 21:19

Тогава крайните мерки :mhihi Докато въртиш, пробвай да размърдаш ключа нагоре-надолу итн, ако не - пробвай нещо подобно и със делкото - откачи капачката, закачи си я - да не е на един хал.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 29 юли 2013 21:25

Днес 40 минути въртях пред работата, капачката е сваляна поне 5 пъти, шкурих я леко със шкурка, въртях я, мърдах я....абе ужас е....тъпото е, че като пръсна със обезмаслител за дискове на wurth и пали :horror

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пон 29 юли 2013 22:20

Къде пръскаш с обезмаслител и след това пали?В делкото ли?Ако е така значи си попрекалил с маслото на тапончето,което маже палеца.Вадиш го,обезмасляваш го и ядовете ще изчезнат.
Успех и :beer

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 30 юли 2013 10:04

Колега,
след като мотора пали със спринцовка с бензин или спрей, значи е изправен.Просто му липсва гориво. нито бензин идва до него, нито газ. Оправи поне едното захранване.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 30 юли 2013 18:34

И аз стигнах до този извод, остава да се проверят клапаните на газовата, плюс ключа за газ....пръскам обезмаслител през стъпковото моторче, свалям го и директно в колектора :screwy . Майстора ме прецака днес, закарах колата, но нямаше време за моята....взех си я, пак пръсках и утре сме се уговорили "уж" сериозно да я оставя и да погледне какво и е точно :horror :newsm66

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Вто 30 юли 2013 20:16

Много често виновника за НЕ работене на бензин е ключа на газовата или външното му реле-ако има.За трудното палене на газ вероятно ти смуче въздух от някъде,това води до спад на вакуума над дросела и на стартер не успява да отпуши изпарителя.Като му пръснеш гориво припалва,при което вакуума се увеличава,изпарителя се отпушва и така :smile

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 авг 2013 20:03

След като закарах колата в еднин сервиз в северна България се установи, че може да е температурен датчик :gruebel :no ....понеже отидох изневиделица и хората заминавах за море, чуха колата как работи, пипнаха малко газовото за да оправят разхода и за сега съм доволен, на климатроник пуснат и скорост 90-100-120-140км/ч малко под 10литра. За съжаление нямаха време да огледат защо не работи бензиновата помпа, но тази седмица съм отпуска и ще мога да открия реле ли е или е самата тя виновника...
Интересното е, че когато бях на село колата седеше под сянка постоянно, и нямаше проблем с паленето...остане ли на слънце за 4-5 и повече часа...край няма палене....Дано тия дни нещата се оправят :death

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Сря 14 авг 2013 14:54

По-нагоре един колега ти беше написал да видиш газовия клапан. Има наистина вероятност от запушването му да не иска всеки път да пали колата. Изпитал съм го на 2 различни коли - мерцедес с200 и голф 2 1.6. Изчиствал съм клапана и не съм имал проблеми след това.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 14 авг 2013 17:40

Утре спирам газта от бутилката и свалям клапана да видим какво ще стане :th_up

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 17 авг 2013 17:35

Днес се занимавах, имах свободно време след като си купих една патерица резервна гума...е отворихме газовия клапан....направо ужас, тия дни ще си взема едно филтърче да го сменя и него, че това е станало на г*з. Много графит много нещо....проблема изчезна :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”