Нуждая се от СХЕМА
Нуждая се от СХЕМА
Здравеите,колеги!!!Срешно се нуждая от схема на АЛТЕРНАТОР БОШ 14в-70а.Ако някой ми помогне щте сам му Благодарен!!! : 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1. Измери напрежението с друг уред / може твоят да не е наред/.
Ела в неделя на сбирката ще ти го зимеря.
2. Неизправно реле регулатор - нищо , че си го сменял.
Ако цъфнали диоди / мощните/ напрежението е ниско 12В .
Няма откъде да ти дойдат тези 17 В , ако релето е изправно.
Недей само прави измервания с откачен акумулатор , че ще изпукат освен крушките и много електроники.
Ела в неделя на сбирката ще ти го зимеря.
2. Неизправно реле регулатор - нищо , че си го сменял.
Ако цъфнали диоди / мощните/ напрежението е ниско 12В .
Няма откъде да ти дойдат тези 17 В , ако релето е изправно.
Недей само прави измервания с откачен акумулатор , че ще изпукат освен крушките и много електроники.
Мерси-Крис за информацията но сам мерил и с два уреда показват едно
освен това смених 3 релета и все 17в но не от тях понеже ги сложих на другия ми ГОЛФ и дават 14,4в.И реших проблема с друг алтернатор.Но исках да ремонтирам стария за оборотен ама маи щте остане за части
Затова ми трябва схема.
П.П-Самнява ме че като набивах колектора на ротора понеже е на шлици колектора замаси в оста на ротора а и уреда показа,че имат вразка.И все пак зареждаше 17в.
П.П-Самнява ме че като набивах колектора на ротора понеже е на шлици колектора замаси в оста на ротора а и уреда показа,че имат вразка.И все пак зареждаше 17в.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
Колектора е 2 месингови пръстена по които се трият четките които за закрепени в реле регулатора. през тях минава възбудителният ток , който именно се ограничава от това реле./ с др.думи се подават 12V през мощният транзистор н реле регулатора. реле регулаторът следи колко е стойността на изправеното напрежение от 3 те малки диода в статорът./те са за 1 или 3 А / .ако някой от тх е пробил няма достатъчно възбудително напрежение -възбудителният ток е малък и няма нормално зареждане. Червената лампа ти примигва.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
При работещ двигател не се откача клемата/ кабелът/ на акумулаторът!!!
Без товар какъвто е акумулаторът напрежението се вдига до над 40 V. И цъфти всичко- погромът е голям особено за коли с компове и др. електроника./ Изгарят не само крушки , но много чувствителните електронни компоненти в реле зареждане, комп . запалване, комутатор, чек панел ако има и т.н. - с др. думи поразията е много голяма.
Без товар какъвто е акумулаторът напрежението се вдига до над 40 V. И цъфти всичко- погромът е голям особено за коли с компове и др. електроника./ Изгарят не само крушки , но много чувствителните електронни компоненти в реле зареждане, комп . запалване, комутатор, чек панел ако има и т.н. - с др. думи поразията е много голяма.
googo написа:Ок.Мерси Крис!!!А може ли да се пробие диод ако се мери напрежението на алтернатора ако му е откачен + кабел кам акумулатора.
колега ,ти да не мери на откачен В+ на генератора?!
- gogul
- Автомобил:
- Двигател: 1989
- Контакти:
http://vwclub.bg/~LR/alternator.JPG
Ей тука има една схема,не знам дали ще помогне?
Ей тука има една схема,не знам дали ще помогне?
Re:
i.e.i написа:Премери колко V са на тънкия кабел от таблото(контролната лампа)
дето е закачен за алтернатора.Той казва на релето колко е тока за
да го намали.Ако е прекъснат,лош контакт или хлабав(под 14V) релето
се лъже и пуска max.
В грешка си.при този генератор лампата служи само за запускане на генератора но не и за контрол на напрежението
До колегата,който е пуснал темата:ако си мерил на откачен плюс на генератора е нормално да даде такава стойност.ако си мерил напрежението на самия акумулатор и ти е дало 17 волта.то не остава друго освен реле или избил малък диод.Казваш,че в релето си сигурен,то тогава остава блока да е изгорял
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
От къде взе колектор за ротора?Ако не е тайна , че и аз трябва да правя подобна процедура. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”