:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Лостов механизъм / Скорости Мк4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Лостов механизъм / Скорости Мк4

Мнениеот Vwfen4e » Пон 29 юли 2013 12:56

Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако има подобна тема, но въпроса ми е следния :
Става въпрос за Г4 , от известно време забелязвам че скоростния лост хлопа леко и при включване на скорост се чува някакво чаткане долу (откъм скоростната кутия). Аз мисля че е от щангичките които са отдолу но не съм сигурен дали наистина те са причината :b030

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Re: Лостов механизъм / Скорости Мк4

Мнениеот al3xbg » Пон 29 юли 2013 13:36

Vwfen4e написа:Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако има подобна тема, но въпроса ми е следния :
Става въпрос за Г4 , от известно време забелязвам че скоростния лост хлопа леко и при включване на скорост се чува някакво чаткане долу (откъм скоростната кутия). Аз мисля че е от щангичките които са отдолу но не съм сигурен дали наистина те са причината :b030

На изключен мотор като сменяш се чуват, да :) Докато работи обаче при мен като че ли изчезва шума или просто се заглушава.

Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwfen4e » Пон 29 юли 2013 13:46

Да колега, на изключен мотор се чува доста силно това чаткане , и преди се чуваше но по слабо а сега доста си хлопа , а дори и по трудно взеха да влизат скоростите :smile

Потребителски аватар
naskopmg
Автомобил: Passat B6
Двигател: 1.8TSI 2008

Мнениеот naskopmg » Пон 29 юли 2013 15:19

и при мен го има този проблем голф4 2000год apf мотор.Така, че ще следя темата с интерес.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пон 29 юли 2013 15:53

Vwfen4e написа:Да колега, на изключен мотор се чува доста силно това чаткане , и преди се чуваше но по слабо а сега доста си хлопа , а дори и по трудно взеха да влизат скоростите :smile

Тези дни из една от многото теми по въпроса във форума разбрах, че имало някакви тампони по механизма, които се износвали и мисля в някакъв момент да сменя. Виж при теб как са и разбира се проверка на маслото на скоростите, понеже шумът може и от самата кутия да е. Нататък сценария става лош ... успех.

Vwfen4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vwfen4e » Сря 31 юли 2013 12:39

При мен се оказа че са точно тези тампони по механизма и от там идва този проблем с включването на скоростите , понеже това лостче се е поизносило и е започнало да хлопа . Когато ги сменим ще пиша какъв е резултата. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”