Проблем с задна чистачка на голф 4
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Проблем с задна чистачка на голф 4
Здравейте колеги . Изникна много станен проблем с задната чистачка на Голф 4 - работи се но се загуби работата на интервали , а работи само без прекъсване ?!? Ако някой може да помогне - дали е нещо по електрониката която управлява прекусването или нещо друго ? Предварително благодаря !
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Проблем с задна чистачка на голф 4
Предполагам, че има някъкво реле което управлява интервалите.
- Alex_ace
може би си прав колега но ако е от него - каде да го търся ?
- Alex_ace
pp. Натискам лоста напред и чистачката ми започва да чисти постоянно без интервал интервал
Иначе всичко друго си работи (прускане , интервали на предните , регулация на скоростта на предните) - само го нчма интервала за задната !

- RoadRunner
Едно приятелче с А4 онзи ден каза, че му се е появил същия проблем ще го попитам от какво най - вероятно става така и ще пиша е темата.
- Alex_ace
Ок колега , мерси предварително - дано намерим решение 

-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Аз също ще следя темата с интерес, защото имам същия проблем от лятото но в обратна посока.
Работи само на интервали а като натисна да пръсне вода не иска да заработи функцията за няколкократното движение на чистачката.
Бях пуснал тема но уви, дано с тази успеем да си решим проблема.
Работи само на интервали а като натисна да пръсне вода не иска да заработи функцията за няколкократното движение на чистачката.
Бях пуснал тема но уви, дано с тази успеем да си решим проблема.
- Alex_ace
по схема от Autodata дават , че блока за упревление на захранването и евентуално и закъснението на задната чистачка се намира при самия мотор ...но знам ли дали е там проблема или в централното/ните релета а и каде се намират те и кой номер са ? 

-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Alex_ace написа:по схема от Autodata дават , че блока за упревление на захранването и евентуално и закъснението на задната чистачка се намира при самия мотор ...но знам ли дали е там проблема или в централното/ните релета а и каде се намират те и кой номер са ?
Колега,
Централните релета се намират под волана.
Реле №377 е за чистачките.
Има и тема как се свалят корите под волана, само трябва да я потърсиш из форума.
- Alex_ace
мерси колега , ще потърся темата и дано в това 337 да е управлението за Голф 4 

Не ти трябва да сваляш всички кори под волана. Трябва да свалиш тая дето е над педалите, държи се на няколко винтчета/при мен са 3/, торкс Т25 мисля бяха. Намират се на ръба на двете кори - тая под кормилото и тая над педалите. Като се наведеш отдолу би трябвало да ги видиш.
- Alex_ace
ще го извадя това реле и ще видим дали е от него - то и предни и задна чистачка ли управляват (закъснения и т.н) ?
- RoadRunner
Моя приятел с А4 който имаше подобен проблем каза, че проблема бил в няква платка която била в самата чистачка и каза, че можело да се оправи, но сега нямал време. Дано съм бил полезен.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Релето е едно общо за предна и задна,като вътре механично са си две,в общ корпус 
За платка в самата чистачка за 1-ви път чувам.В моторите има едни метални пластини,контакти,които служат за това,чистачката да си спира винаги в крайното си положение,не знам да има нещо друго,но не е невъзможно да са измислили някаква перверзна глупост (днес примерно установих,че при Брава/Браво и Мареа,електрониката,която при нас е в това реле,там е навряна в самия мотор за чистачките
) 

За платка в самата чистачка за 1-ви път чувам.В моторите има едни метални пластини,контакти,които служат за това,чистачката да си спира винаги в крайното си положение,не знам да има нещо друго,но не е невъзможно да са измислили някаква перверзна глупост (днес примерно установих,че при Брава/Браво и Мареа,електрониката,която при нас е в това реле,там е навряна в самия мотор за чистачките

- Alex_ace
Мерси колеги , явно ще има разглобяване и васене на въпросното реле , а мойе и да видя и при мотора, дано да се размина само с релето 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”