Голф МК4 1999г AHF проблем с климатика
- teddyy_m
- Автомобил: Mk4
- Двигател: 1.9 TDI
Голф МК4 1999г AHF проблем с климатика
Здравейте колеги! както сам написал в заглавието имам проблем с климатика! климатика ми не работи още от както купих колата, онзи ден реших да го закарам на ремонт. Та така започна приключението оказа се че е съединителя на климатика
той представлява една шайба майсторите го свалиха и казаха да ходя да търся 2 ра та въпроса ми е може ли да се намери нов съединител климатика или трябва нов компресор.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф МК4 1999г AHF проблем с климатика
Здрасти :)
Съединител може да се намери както нов,така и 2-ра употреба. Те са общо 3 вида според това с какъв компресор е колата.За Зексел са само един вид, за Санден са два вида - без водещ шлиц или с двоен водещ шлиц. Общо взето обаче проблема почти никога не е в съединителя.За да се счупи съединителя,това значи,че компресора редовно е претоварван и вътре той не е по-малко разбит от съединителя (съединителя е доста здрав по принцип). Общо взето преди да търсиш каквото и да е, свалете и разглобете компресора,като прегледате и оста дали е в добро състояние.Ако има проблеми и вътре - друг компресор,нов дехидратор и промивка на системата.
Дай снимки на стария съединител,за да видим какво му има.

Съединител може да се намери както нов,така и 2-ра употреба. Те са общо 3 вида според това с какъв компресор е колата.За Зексел са само един вид, за Санден са два вида - без водещ шлиц или с двоен водещ шлиц. Общо взето обаче проблема почти никога не е в съединителя.За да се счупи съединителя,това значи,че компресора редовно е претоварван и вътре той не е по-малко разбит от съединителя (съединителя е доста здрав по принцип). Общо взето преди да търсиш каквото и да е, свалете и разглобете компресора,като прегледате и оста дали е в добро състояние.Ако има проблеми и вътре - друг компресор,нов дехидратор и промивка на системата.
Дай снимки на стария съединител,за да видим какво му има.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”