Проблем с охладителната система на Голф 3 1.6 ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jeko_2
Автомобил:
Двигател:

Проблем с охладителната система на Голф 3 1.6 ABU

Мнениеот jeko_2 » Нед 11 авг 2013 16:20

Здравейте!
Течността ми в разширителният съд се увеличава при загрял двигател, а когато е студен стои на чертата максимум. На какво се дължи това и може ли да е от капачката на разширителния съд? Понякога когато температурата стигне 100гр. по табло перката не е включена, а друг път показва 90гр. и е включена. Когато се включи перката и се изключва на под 90гр. някъде към 85гр. Измервах температурата в разширителния съд с термометър и показа 73гр., а на таблото показа 80 и нещо градуса. Според Вас каква е причината?
Поздрави и Ви Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с охладителната система на Голф 3 1.6 ABU

Мнениеот L&R » Нед 11 авг 2013 16:22

jeko_2 написа:Здравейте!
Течността ми в разширителният съд се увеличава при загрял двигател, а когато е студен стои на чертата максимум. На какво се дължи това и може ли да е от капачката на разширителния съд? Понякога когато температурата стигне 100гр. по табло перката не е включена, а друг път показва 90гр. и е включена. Когато се включи перката и се изключва на под 90гр. някъде към 85гр. Измервах температурата в разширителния съд с термометър и показа 73гр., а на таблото показа 80 и нещо градуса. Според Вас каква е причината?
Поздрави и Ви Благодаря предварително!!!

Абсолютно същия сценарий съм го наблюдавал от изпускаща налягане капачка, след смяна се нормализира положението.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с охладителната система на Голф 3 1.6 ABU

Мнениеот vasko__2 » Сря 14 авг 2013 22:51

Добре де, защо трябваше да пускаш 6 теми със сходни заглавия за едно и също нещо?Да се чудя в коя да отговоря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”