Проблем с вакуумкното централно на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Димитър Христов
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1988 RF

Проблем с вакуумкното централно на голф 2

Мнениеот Димитър Христов » Пет 13 сеп 2013 15:40

Здравейте,колеги.Имам проблем с централното,не заработва компресорчето а от там не се заключват вратите.Да отбележа колата е голф 2 1988 г. 1,6 бензин ,централното ми е вакуумно ,намира се в левия край на багажника.До сега не ми бе правило никакви проблеми -компресора заработва заключват се и четирите врати и багажника и капачката на резервоара.След като не заработи централното реших да разгледам компресора- от него излиза един маркуч за вакуума следва тройник за разклоняване на лява и дясна страна- дясното маркучле беше излязло и пак си го вкарах.Но не заработи.Моля помогнете,че е много кофти така.Благодаря предварително.

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с вакуумкното централно на голф 2

Мнениеот little_red_devil » Пет 13 сеп 2013 15:52

ток до моторчето стига ли провери ли да нямаш спукан маркуч и вакума да недостига до вратите и багажника прегледай цялостно вакумите и тоците ;) ако си близо до кв.Света Троица с удоволствие бих ударил едно рамо.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 сеп 2013 22:26

Димитър Христов написа:...дясното маркучле беше излязло и пак си го вкарах.Но не заработи...

Кофти, братле!
По подобна причина вчера сутринта закъснях 1 час почти за работа :icon_lol
Паркирам пред фирмата, цъкам с алармата, чувам как се заключват вратите и аха да тръгна - подочу ми се леко бучене.
Пообиколих колата - помпата за централното.
И се почна едно разглабянеее... :icon_lol :icon_lol
В крайна сметка се оказа, че проблема е в задната ключалка - като чукна по вратата - заключва и моторчето млъква. Утре сигурно ще сваля кората да почистя и посмажа с WD-40.
Но проблема е, че щом се е измъкнало маркучлето, помпата ти е въртяла до изнемога и се е мъчила да заключи (да получи сигнал от датчиците в бравите).
Много е възможно да е изгоряло моторчето.
Пробвай с някое работещо назаем (поне Г2 има бол! :icon_lol ) и ако другото заработи - отвори твоето и огледай. В повечето случаи си личи визуално.

Потребителски аватар
Димитър Христов
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1988 RF

Мнениеот Димитър Христов » Съб 14 сеп 2013 9:56

Благодаря Ви за бързите отзиви колеги.Проверих всички вакуумни маркучи по системата -всичко си е наред.Проверих и дали отива ток към компресорчето с пробна лампа -ток отива ,разглобих шофьорската врата за да проверя дали не е от там проблема няма никакви проблеми както завъртя ключа и на буксата на компресочето отива ток.Може ли да е изгоряло компресорчето,разглобих го-вътре една платка,нямаше видими следи от някаква повреда .Та въпросът ми е как мога да провря дали компресора ми работи.Благодаря Ви предварително.Ето и няколко снимки:

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 14 сеп 2013 10:50

Колега щом компресора не се включва не е от скъсан или изваден маркуч а проблем по кабелите или в самия компресор. Казващ ,че има ток до компресора. Виждам ,че има три кабела до него и най-вероятно по два има постоянен + и - а по третия има + само като завъртиш ключа на шофьорската врата (Но не съм сигурен) ако някой е по запознат нека сподели за да разберем дали на 100% има захранване за компресора. Ако и това е ОК значи проблема е в самия компресор проблем с четките, изгорял ротор или някакъв механичен проблем.
П.П ако имаш скъсан или изваден маркуч ще чуваш как работи компресора постоянно и няма или частично (само някой врати) ще затваря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”