PB мотор с карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

PB мотор с карбуратор

Мнениеот zdravko_jett » Пет 16 авг 2013 6:14

възможно ли е на ПБ мотор да се присади колектор от 1,6 и карбуратора,също така взаимозаменяеми ли са с 1.8 моторите,какво да очаквам после от този мотор,ще се кара на газ . ако не пасва колектора от 1.6 какъв да търся

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: PB мотор с карбуратор

Мнениеот stefan4o » Пет 16 авг 2013 6:27

Какъв карбуратор смяташ за ползваш и защо искаш да слагаш?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 16 авг 2013 6:41

stefan4o написа:Какъв карбуратор смяташ за ползваш и защо искаш да слагаш?

изпада ми от един голф разполагам и с инсталацията всичко е налично но просто искам да сложа карб поради причината да не се заигравам с инсталацията пък и моята е от старата филма е голям трябва да се смени абсолютно цялата понеже с преправки на насосвания на кабели също(липса на време по скоро) не ми се занимава. относно карба да търся някой от 1.8 мотор или само жигльорите за бензин да сменя в момента съм с 2е3 от 1.3 и друго днеска ще му меря компресията на загрял мотор каква е нормалната компресия която трябва да дава

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 16 авг 2013 11:48

Мислиш ли, че с карбуратор от кола 90 коня ще се доближиш до заводските 112 на инжекцията :gruebel
Относно компресията премери я - колкото повече, толкоз по-добре. Ако е 10 или нагоре при всички цилиндри и няма големи разлики между отделните цилиндри имаш повод да почерпиш :mrgreen
На 2е3 и да му смениш жигльорите дупките за въздуха т.нар. дифузьори като са му малки... най-много да постигнеш по-висок разход. Разгледай разликата в дифузерите на 2е3 и 2е2.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”