Проблем с втората степен на перката голф 3 АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pavel_mihow
Автомобил: VW TOUAREG
Двигател: AZZ

Проблем с втората степен на перката голф 3 АБФ

Мнениеот pavel_mihow » Съб 17 авг 2013 20:06

Здравейте колеги четох подобни теми,но никоя не ми даде ясна представа за това ще попитам директно тук ако мислите,че темата е излишна заключете я . Колата е Голф 3 150 коня абф с климатроник. Проблема е такъв,че като пусна климатроника градско загрява минава 90 и си продължава сериозно към -100 -те и нагоре даже... Днес пробвах с кабелче степените тръгва само едната степен мисля че по-бавната 1-ва... какъв може да е проблема датчик или цялата перка?Има ли бушон някъде който може да е изгорял... Благодаря предварително

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Re: Проблем с втората степен на перката голф 3 АБФ

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 17 авг 2013 21:01

Погледни на модула за перките има 2 бушона той се намира под казанчето за антифриза ;)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 18 авг 2013 7:34

Заминал ти е модула,който пуска перките.
Като отвориш капака,гледаш към десният калник,около казанчето за чистачките.Пластмасова кутия с прозрачен капак.Съмнявам се да е предпазител.
Принудително ти тръгва втората степен.

Един съвет от мен:
-тия дни си смених датчика,който е на радиатора и пуска перките.Стандартно е 95/102 градуса.
Взех 90/97градуса и сега в тия жеги не минава 100 градуса.Климатроника вее доста по-студено,ако я оставя на място да работи.

Поздрави

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 18 авг 2013 7:59

Този модул е 200+ лв. :screwy

За това моя съвет е да провериш хубаво дали проблема не е някъде другъде,пробвай директно с мост дали не ти е изгоряла втората степен на перката.

п.с. ако имаш проблеми пиши ми или звънни,имам и перка и модул може да дойдеш и да пробваш
0895 736267

Последна промяна от ivostefanov на Нед 18 авг 2013 8:05, променено общо 1 път.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 18 авг 2013 8:04

По моргите се намира,моят го взех за 50лв.
За Пасат Б4 и Голф 3 са еднакви.

pavel_mihow

Мнениеот pavel_mihow » Нед 18 авг 2013 14:14

ivostefanov написа:Този модул е 200+ лв. :screwy

За това моя съвет е да провериш хубаво дали проблема не е някъде другъде,пробвай директно с мост дали не ти е изгоряла втората степен на перката.

п.с. ако имаш проблеми пиши ми или звънни,имам и перка и модул може да дойдеш и да пробваш
0895 736267

Колега къде в София си да дойда да видим за какво иде реч,че по тея тоци въобще не съм наясно

pavel_mihow

Мнениеот pavel_mihow » Нед 18 авг 2013 15:57

колеги видях бушоните в купето здрави са ... въпросният модул които е до казанчето с антифриза го видях има място за два бушона а има един ...пробвах да сложа бушон на празното място но си влезе свободно с две думи има легло за бушона но няма никакви крачета които да се усетят че допират до бушона...така ли трябва да е ?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 18 авг 2013 16:47

Radiator Fan.JPG

За втората степен е това оцветеното.Пак е на модула които е до казанчето с антифриза,но представлява медна шина хваната с два винта.Иначе 1 и 2 степен можеш да ги провериш на буксата на вентилатора като я откачиш и и подаваш директно + и - ако можеш да се ориентираш по схемата.

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 18 авг 2013 17:57

pavel_mihow написа:Колега къде в София си ...

Всеки ден след обяд(зависи кога приключа работа) ходя в Студенски град в един сервиз на мой познат да си правя колата,там са ми и излишните части.

pavel_mihow

Мнениеот pavel_mihow » Нед 18 авг 2013 18:29

ivostefanov написа:
pavel_mihow написа:Колега къде в София си ...

Всеки ден след обяд(зависи кога приключа работа) ходя в Студенски град в един сервиз на мой познат да си правя колата,там са ми и излишните части.

Аз съм в младост 1 близо съм до студентски утре ще ти се обадя да се разберем

pavel_mihow

Мнениеот pavel_mihow » Нед 18 авг 2013 18:32

Bioside написа:
Radiator Fan.JPG

За втората степен е това оцветеното.Пак е на модула които е до казанчето с антифриза,но представлява медна шина хваната с два винта.Иначе 1 и 2 степен можеш да ги провериш на буксата на вентилатора като я откачиш и и подаваш директно + и - ако можеш да се ориентираш по схемата.

това с ваденето на буксата го направих така и разбрах,че не ми работи втората степен...

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 18 авг 2013 18:39

Щом си давал на късо директно на перката значи тя е изгоряла.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 авг 2013 20:49

Ако си тествал перката и тя не работи, става лошо. Отзад на перката има 3 кабела - кафяв е маса, червено-бял е 1-ва степен и червено-черен или само червен е 2-ра степен.Когато подадеш захранване между пина на кафявия и пина на червено-черния,трябва да тръгне 2-ра степен.Ако това не се случва, трябва да сменяш перката.
Проблема е именно със сменянето на перката - при Голф 3 това си е цял ритуал и общо взето сам не можеш да се оправиш без "подобрения" .Перката е предвидено да излиза напред от маската т.е. трябва да свалиш бронята, гредата под нея, двата фара, климатичния радиатор и водния радиатор. Съответно фаровете пречат за да излезе водния радиатор,защото колата е с най-големия такъв,който е от край до край. Проблем е климатичния радиатор - няма как да го изместиш достатъчно,за да извадиш водния и перката и трябва да източваш фреона на климатика и да откачаш тръбите. Алтернативата за побългаряване е да срежеш маската там,където е изхода на климатичния радиатор (долу в дясно) и да го изместиш от там малко...само че трябва доста да го изсучеш и обикновено в този момент се пука нещо по системата там.
Още нещо - не пускай климатика,докато не отстраниш този проблем,защото 2-ра степен на перката е много важна за охлаждането на фреона и без нея,компресора няма да издържи дълго.
:beer

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 18 авг 2013 21:06

За пореден път "свалям шапка" на такива съфорумци като zfa159!

pavel_mihow

Мнениеот pavel_mihow » Пон 19 авг 2013 2:23

zfa159 написа:Ако си тествал перката и тя не работи, става лошо. Отзад на перката има 3 кабела - кафяв е маса, червено-бял е 1-ва степен и червено-черен или само червен е 2-ра степен.Когато подадеш захранване между пина на кафявия и пина на червено-черния,трябва да тръгне 2-ра степен.Ако това не се случва, трябва да сменяш перката.
Проблема е именно със сменянето на перката - при Голф 3 това си е цял ритуал и общо взето сам не можеш да се оправиш без "подобрения" .Перката е предвидено да излиза напред от маската т.е. трябва да свалиш бронята, гредата под нея, двата фара, климатичния радиатор и водния радиатор. Съответно фаровете пречат за да излезе водния радиатор,защото колата е с най-големия такъв,който е от край до край. Проблем е климатичния радиатор - няма как да го изместиш достатъчно,за да извадиш водния и перката и трябва да източваш фреона на климатика и да откачаш тръбите. Алтернативата за побългаряване е да срежеш маската там,където е изхода на климатичния радиатор (долу в дясно) и да го изместиш от там малко...само че трябва доста да го изсучеш и обикновено в този момент се пука нещо по системата там.
Още нещо - не пускай климатика,докато не отстраниш този проблем,защото 2-ра степен на перката е много важна за охлаждането на фреона и без нея,компресора няма да издържи дълго.
:beer

Благодаря ти колега от написаното ти и по други форуми съм останал с голямо впечатление(хубаво разбира се)... Благодаря ти много за изчерпателния отговор по думите и казаното пот теб стигам до извод че е за перка а сега остава да я купя и да се навия да я сменям,че като чета как се прави всичко и леко почва да ми трепка окото от нерви. ще пиша каква е развръзката веднага щом го свърша

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”