Биене на полуоската

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krazkraz
Автомобил:
Двигател:

Биене на полуоската

Мнениеот krazkraz » Нед 04 мар 2007 0:37

Проблема с мойта двойка е такъв, че откакто съм я купил като включа задна скорост и колата е натоварена или трябва да карам по нагорнище, се получава едно неприятно глухо тропане по скоро силна вибрация от шофьорския край.Когато колата се задвижи и тръгне изчезва.За този проблем смених какво ли не:
1.Вътрешни карета
2.Тампони макферсони
3.Смяна шарнир, накрайник, тампони на носачи
4.Рейка
5.Предни накладки
6.Тампо на скоростна кутия
Днес се загледах при вдигната кола на крик и въртене на гумите една по една, че дългата полуоска доста бие в близост до вътрешното каре, като биене има и в карето взето заедно с полуоската. Възможно ли е полуоската да е крива, да има счупено вътрешно каре или проблема е в скоростната кутия.При движение на колата по инерция със загасен двигател се получава един шум като от дефектен лагер според мен(цък......цък... и т.н.), който зависи от скороста. Дано да не излезе от скоростната кутия че не знам какво ще правя!!! :cry: Дайте съвет от какво е, че го гледаха трима майстори и всичките работи са сменени от тях и няма никаква файда за МЕН!Моля дайте съвет как да действам!!! :?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 04 мар 2007 1:01

смени маисторите,баланъора на дясната полуска здрав ли е

Потребителски аватар
krazkraz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krazkraz » Вто 06 мар 2007 21:24

Няма балансьор на дългата полуоска. :oops: Но балансьора не е ли за вибрации при движение.Аз написах че въртя гумата на ръка иа тогава ясно се вижда радиално биене!!!

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 07 мар 2007 11:20

моят голф има почти същия проблем - потропва на задна, в началото беше точно както го описваш след това трака като на каре. Проблемът при мен е в скоростната кутия, някакъв вал и някакво зъбно колело, смяната ми казаха ще струва колкото читава ск. кутия 2-ра ръка...
Така се кара колата от 7 години насам и задната работи, въпреки че трака. От тогава е минала над 80хил.км... (не на задна, разбирасе :D )

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Биене на полуоската

Мнениеот ChernoGTI » Чет 21 юни 2007 14:40

krazkraz написа:2.Тампони макферсони

ъъъ аз да питам как се сменят? :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”