МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!!!!

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 9:12

Ами здравейте :P пак съм аз...
Имам нежда от помощ или по-точно от отговор или компетентно мнение на два въпроса.
Както всички знаете карам Голф 3-93 год. :wink: Когато купих калата естествено и направих гражданска отговорност и каско.Така..дотук добре...Но не щеш ли една сутрин тръгвам аз за работа и какво да видя-двете ми странични огледала-счупени т.е. опитвали са да ги откраднат но не са мотли.Щетата е почти "отчупено" огледало и счупена рамка, по-точно спукана.Така...
На всичкото отгоре, имам едно червено петно..от един много добър шофьор на бус на задната лява врата.Одраскана е..а аз се дразня... :x
Та отидох аз при застрахователите и описах щетите."Милите" хора ми казаха да проверя след 15 дни дали е готова за изплащане.Да, ама не.
Дочух че когато имаш да изплатиш още една вноска за каско,застрахователите не дават пари за щетата а я приспадат от вноската...Вярно ли е това? Аз не искам да продължавам каското си с тази агенция...И сега какво?
2.Сутрин когато запаля колата тя пали на бензин..трябва за я изфорсирам и тогава минава на газ.Има ли възможност това палене на бензин да се махне по някакъв начин и да си паля и карам само на газ? :( Неща да купувам нова бензинова помпа...а какво да направя като понякога забравям да сложа бензин...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 06 мар 2007 9:23

1. Оправи заглавието съгласно т. 3 от правилата;
2. :търсачкаа , има много изписано за начина на изплащане на щети по каско - да, ще трябва да си платиш всички вноски;
3. Газовите въпроси в газовия раздел - т. 2 от правилата;

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 06 мар 2007 10:06

Добрин е прав за правилата. За каското - ако си на разсрочено просто приспадат щетата от дължимите вноски - така е при всички компании. Ако размера на щетата е по-голям от дължимите вноски - не знам, има колеги във форума, по-запознати с тематиката - да кажат те. За палене и каране на газ - виж какво ти е написал Добрин, от мен само ще добавя - ако искаш колата да ти служи дълго и безпроблемно, трябва и ти да се грижиш за нея. :)

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 11:08

kokovanev написа:Добрин е прав за правилата. За каското - ако си на разсрочено просто приспадат щетата от дължимите вноски - така е при всички компании. Ако размера на щетата е по-голям от дължимите вноски - не знам, има колеги във форума, по-запознати с тематиката - да кажат те. За палене и каране на газ - виж какво ти е написал Добрин, от мен само ще добавя - ако искаш колата да ти служи дълго и безпроблемно, трябва и ти да се грижиш за нея. :)

Престанете да ми се карате..За първи път участва в такъв форем..нито знам колко да пиша,нито как да ви обясня всичко което ме интересува...А относно грижите за колата ми-повярвай мчи достатъчно добре се грежа за нея.... :x :oops

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 11:09

dobrinb написа:1. Оправи заглавието съгласно т. 3 от правилата;
2. :търсачкаа , има много изписано за начина на изплащане на щети по каско - да, ще трябва да си платиш всички вноски;
3. Газовите въпроси в газовия раздел - т. 2 от правилата;

Ще се постарая следващия път да се справя по-добре..Само не ми се карай...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 06 мар 2007 11:16

tedi_baby написа:Ще се постарая следващия път да се справя по-добре..Само не ми се карай...

Изнервените хора много не ги търпим тук, казвам ти го с най-добрия възможен тон. А ако някой с повече опит тук ти е направил забележка, то е защото той знае, че по темата има писано и трябва само да го намериш. Ако не знаеш къде да го намериш - питаш къде все пак може да го откриеш.
Търсачката работи добре и ще ти трябва търпение, доста от темите се повтарят (поради причини вече ясни ти предполагам).

А забравих - предлагам ти все пак да прочетеш внимателно правилата на този форум. Заглавието на една тема се слага с конкретен повод и той е - за такива като теб, които не знаят къде да търсят да може да се ориентират по ключова дума с търсачката.
Ако напишеш в нея "Моля за помощ", ще разбереш за какво говоря...

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 11:38

vasstop написа:
tedi_baby написа:Ще се постарая следващия път да се справя по-добре..Само не ми се карай...

Изнервените хора много не ги търпим тук, казвам ти го с най-добрия възможен тон. А ако някой с повече опит тук ти е направил забележка, то е защото той знае, че по темата има писано и трябва само да го намериш. Ако не знаеш къде да го намериш - питаш къде все пак може да го откриеш.
Търсачката работи добре и ще ти трябва търпение, доста от темите се повтарят (поради причини вече ясни ти предполагам).

А забравих - предлагам ти все пак да прочетеш внимателно правилата на този форум. Заглавието на една тема се слага с конкретен повод и той е - за такива като теб, които не знаят къде да търсят да може да се ориентират по ключова дума с търсачката.
Ако напишеш в нея "Моля за помощ", ще разбереш за какво говоря...

Благодаря на всички..ще се постарая повече да не правя грешко..а относно правила-прочетох ги и вече ги знам :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 06 мар 2007 12:52

tedi_baby написа:..а относно правила-прочетох ги и вече ги знам :(

Да ги научиш на изуст! Ще изпитваме! :lol:
Майтап! Да не се разсърдиш сега и на мене...
Теди, не ти препоръчвам да пробваш да палиш на газ. Най-малкото, особено сега, когато е студено. Газта е замръзнала и изпарителя също, така, че няма кой да я изпари. Ще сдухаш и акумулатор, и стартер и нервите си.
А относно забравянето да сложиш... ми то същото като слагането на газ! А и представи си забравиш 1 път само да заредиш газ или се наложи спешно да пътуваш -> увисваш отвсякъде без никакво гориво!
Не разчитай само на това, че си жена и никой няма да ти откаже литър-два бензин! А ако е по нощите...
Та препоръката е:Зареждай си редовно по десетина литра бензин да имаш, пали на бензин и си карай и си свиркай!
Вярно, пиша от позицията на човек, който кара само на бензин, ама..

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 06 мар 2007 13:01

Ще потвърдя казаното от радотом, за паленето на газ. Аз даже чакам да загрее и тогава минавам на газ. В резервоара държа 10-15 литра бензин, така, че да мога ако забравя да сложа газ или нямам възможност, да мога да стигна поне до следващата бензиностанция. Компетентните органи (визирам в случая ваското1) даже ме посъветваха, да карам 25% на бензин и останалото на газ, за да не сдухам ламбда сондата (май заради тва беше, ама не съм сигурен). От тогава мине немине и направя 200 км на бензинец по магистралата.

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 13:13

radotom написа:
tedi_baby написа:..а относно правила-прочетох ги и вече ги знам :(

Да ги научиш на изуст! Ще изпитваме! :lol:
Майтап! Да не се разсърдиш сега и на мене...
Теди, не ти препоръчвам да пробваш да палиш на газ. Най-малкото, особено сега, когато е студено. Газта е замръзнала и изпарителя също, така, че няма кой да я изпари. Ще сдухаш и акумулатор, и стартер и нервите си.
А относно забравянето да сложиш... ми то същото като слагането на газ! А и представи си забравиш 1 път само да заредиш газ или се наложи спешно да пътуваш -> увисваш отвсякъде без никакво гориво!
Не разчитай само на това, че си жена и никой няма да ти откаже литър-два бензин! А ако е по нощите...
Та препоръката е:Зареждай си редовно по десетина литра бензин да имаш, пали на бензин и си карай и си свиркай!
Вярно, пиша от позицията на човек, който кара само на бензин, ама..

Благодаря ти..ама много благодаря..няма да ти се разсърдя разбира се...и ще паля само на бензин вече обещавам и няма да забравям... :wink: :067:

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Вто 06 мар 2007 13:14

buFka написа:Ще потвърдя казаното от радотом, за паленето на газ. Аз даже чакам да загрее и тогава минавам на газ. В резервоара държа 10-15 литра бензин, така, че да мога ако забравя да сложа газ или нямам възможност, да мога да стигна поне до следващата бензиностанция. Компетентните органи (визирам в случая ваското1) даже ме посъветваха, да карам 25% на бензин и останалото на газ, за да не сдухам ламбда сондата (май заради тва беше, ама не съм сигурен). От тогава мине немине и направя 200 км на бензинец по магистралата.

Благодя и на теб...цунки

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 06 мар 2007 18:30

относно каското, ако имаш оставащи вноски наистина ще приспаднат сумата от тях, но ако примерно оставащите ти вноски са за 100лв., а щетата е оценена на 125 - ще получиш 25лв. кеш а остатъка просто няма да трябва да го внасяш :wink: тоест това че имаш оставащи вноски няма връзка с това на колко ще ти оценят щетата, а и всъщност това няма никакво значение, така или иначе ще си получиш сумата, независимо дали приспадната от вноските или кеш.
Между другото не разбрах в коя компания ти е каското :?:

Относно паленето на газ подкрепям напълно колегите - задължително палене и гасене на бензин, като не е желателно превключването да става веднага след паленето, защото иначе някои скъпоструващи части като ламбда сонда, дебитомер, дроселна клапа и т.н. отиват на кино и изваждането за тях е доста болезнено, а пък и много много не се намират на старо :wink:

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Сря 07 мар 2007 8:43

evgenyh написа:относно каското, ако имаш оставащи вноски наистина ще приспаднат сумата от тях, но ако примерно оставащите ти вноски са за 100лв., а щетата е оценена на 125 - ще получиш 25лв. кеш а остатъка просто няма да трябва да го внасяш :wink: тоест това че имаш оставащи вноски няма връзка с това на колко ще ти оценят щетата, а и всъщност това няма никакво значение, така или иначе ще си получиш сумата, независимо дали приспадната от вноските или кеш.
Между другото не разбрах в коя компания ти е каското :?:

Относно паленето на газ подкрепям напълно колегите - задължително палене и гасене на бензин, като не е желателно превключването да става веднага след паленето, защото иначе някои скъпоструващи части като ламбда сонда, дебитомер, дроселна клапа и т.н. отиват на кино и изваждането за тях е доста болезнено, а пък и много много не се намират на старо :wink:

Здрасти.
Каското на колата е ЗК "Български имоти".Относно това,вчера господата ми се обадиха и ми казаха да заповядам днес /7.03/ да си взема паричките от каското.
Значи това било вярно бе...ами аз като не искам да продължавам каското си в тази компания...пак ли няма да ми дадат всичките пари от щетата.Пак ли ще ми ги приспаднат.Не ща в тая компания...та колата ми даже не е маркирана.Обяснението е, че е оценена за по-малко от 5 000 лв. и маркировката не е задължителна.То и затова ми откраднаха лайсна и фар.... :cry:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 07 мар 2007 9:10

tedi_baby написа:[болезненоКаското на колата е ЗК "Български имоти".Относно това,вчера господата ми се обадиха и ми казаха да заповядам днес /7.03/ да си взема паричките от каското.
Значи това било вярно бе...ами аз като не искам да продължавам каското си в тази компания...пак ли няма да ми дадат всичките пари от щетата.Пак ли ще ми ги приспаднат.Не ща в тая компания...та колата ми даже не е маркирана.Обяснението е, че е оценена за по-малко от 5 000 лв. и маркировката не е задължителна.То и затова ми откраднаха лайсна и фар.... :cry:

Е ами направи си сметката, ако си прекратиш каското няма да взимаш пари за щетата.Виж колко пари са ти изчислили и тогава решавай дали да внесеш останалите вноски.
А маркировката може да си я направиш и без да си застрахована , така или иначе клиента обикновенно сам си я плаща -някъде около 40лева.
п.п. И момчета, по-нежно с момичетата :wink:

tedi_baby
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedi_baby » Сря 07 мар 2007 9:20

Е ами направи си сметката, ако си прекратиш каското няма да взимаш пари за щетата.Виж колко пари са ти изчислили и тогава решавай дали да внесеш останалите вноски.
А маркировката може да си я направиш и без да си застрахована , така или иначе клиента обикновенно сам си я плаща -някъде около 40лева.
п.п. И момчета, по-нежно с момичетата :wink:[/quote]

Първо-благодаря за отговора....
Второ-ще видя наистина колко парички са ми начислили като щета.
Забравих да спомена че каското на колата изтича на 19 март.
И значи трябва да си продължа с тази компания.
Ти да знаеш някакви отзиви за нея?Чула съм,че са малка "шменти капели". :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”