Без термостат водата вместо към радиатора отива към таралежа и термостата вместо на горния е на долния маркуч
Айде както и да е ама да работи правилно, ама при мен не иска! Като загрее мъката е че не върви. А 1.4 като не върви, е много лошо!
Без термостат водата вместо към радиатора отива към таралежа и термостата вместо на горния е на долния маркуч
Айде както и да е ама да работи правилно, ама при мен не иска! Като загрее мъката е че не върви. А 1.4 като не върви, е много лошо!radi_nrj написа:Моето е с термостат Behr и таралеж Topran, като закове 90 и няма мърдане. Напъвал съм го на магистрала и зорлем минава 95 градуса. Провери си уреда на таблото, че на старото ми табло показваше глупости.
Само да добавя, че на моето ABD охладителната система е изцяло почистена и се кара само с антифриз HEPU, водната помпа също ми е нова.
)?
my heart iS iCe написа:Колега, искаш да кажеш, че след шлайфането на главата нова гарнитура, и пак меше маслото с антифриз? Това не говори нищо добро за "майстора" който ти е правил колата, трябвало е след това да откара главата на "Скенер" да я видят дали има усукване или пукнатина! И аз имам подобен проблем с АБД-то стрелката си ми удря 105 градоса, и после спада, постоянно варира! Явно таблото не показва правилно! Иначе работната температура на АБД-то е висока, 1-ва степен на перката пуска на 95 градуса, 2-ра степен на 105. Разбира се може и да бъркам, но аз моята 2-ра степен не съм я чул цяло лято, само 1-ва степен върти!
Ljubon написа:Като за начало смени температурния датчик с качествен, този например:
http://www.autopower.bg/avtochasti-elek ... 05435.html
И ако искаш да имаш тази кола по-задълго, не карай с 145!
На равното От 120 до 145. Както ми дойде настроение.pas1.8mi написа:Отоплението е само чрез управление на въздущен поток(топло-студено).Няма отношение с дебита на антифриза!
Пускам парното и температурата с най-малко 10 градуса надолу. Изпарителя е свързан паралелно с парното. Когато е изключено парното, мисля че не минава антифриз през него. Обаче изпарителя няма как да го спреш(а и целта е да не спираш дебита през изпарителя). Обаче ако дебита през изпарителя е по-голям от нужното на самия изпарител да работи, това означава по малко преминаване на антифриз през охлаждащия радиатор за единица време. Демек по малко охлаждане. Демек за 30 минути при голямо натоварване (гепард по магистралата) се вдига температурата, заради намаления капацитет на радиатора(заради по малкия дебит през него). Все пак германеца не е предвиждал изпарители по маркучите му. Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 62 госта