голф 4 1.6 проблем с паленето и оборотите на празен ход.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

голф 4 1.6 проблем с паленето и оборотите на празен ход.

Мнениеот agumba » Сря 04 сеп 2013 6:30

Отскоро имам един проблем с голфа - понякога сутрин, пали, и гасне веднага, и се налага да подавам газ, за да не изгасне. Другото пък е, след като съм минал дълъг път, спрял съм, и е стояла около 2 часа, ми създава страхотни проблеми със свободния ход при всяко спиране гасне, и на бензин и на газ, при все, че вече е загряла! Предполагам, и в двата случая се касае за една и съща неизправност, въпросът е, къде да я търся? С голф 4 съм, 1.6, с качен газов инжекцион.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Проблем при палене, и не само това

Мнениеот snupeca » Сря 04 сеп 2013 7:40

О-пръстените на колекторите са детска болест на тези мотори. Започни от там.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при палене, и не само това

Мнениеот x15 » Сря 04 сеп 2013 14:40

Провери си заземяването (минуса) на ламбната сонда, или направо я откачи цялата и виж дали ще има промяна.

Потребителски аватар
agumba

Re: голф 4 1.6 проблем с паленето и оборотите на празен ход.

Мнениеот agumba » Чет 05 сеп 2013 9:55

Колекторите ги сваляха наскоро, не вярвам да не са видели О - пръстените. А колкото до ламбда сондата, не би ли трябвало да показва грешка, при диагностика?

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 05 сеп 2013 12:40

(прочетено във форума) - възможно е наличието на ГИ да доведе до натрупване на грешки и до тези ефекти. Пробвай да изключиш акумулатора за поне 10 мин и после карай само на бензин. Желателно е да направиш това упражнение в момент, когато се очаква да ти направи проблем. Имаше по-добре описано в една тема, но в момента не мога да я намеря.
Още 1 идея: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=62348

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Чет 05 сеп 2013 17:13

Натрупването на грешки няма как да влияе на работата на мотора (самия запис). За да има грешка, значи има проблем - ако трупа заради ГИ, това означава че не е настроен както хората и може да пищи за неправилни смеси.

Та от къде да зпочнеш...

- Почистване на дросела е нещо, което така или инъче трябва да е често упражнение, ако искаш да имаш стабилна работа на двигателя.
- Най - добре е да направиш една читава диагностика и да се огледат живите параметри, преди да пристъпиш към смяна на части.
- Чисто профилактично, ако не си сменял никога свещи или пък си минал повече от 25-30 хиляди км. може да ги смениш.

Но все пак ако дросела не е причина, дигностиката е задължително начало.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Пет 06 сеп 2013 6:53

Там е работата, че наскоро ми бърникаха из всичките гореизброени джаджи, с нови свещи съм, ако не се лъжа - Беру, даже и диагностика и правиха, смениха някакъв датчик, и като за първо време, работеше добре. След някой ден обаче, почна да прави тия номера, и което е най-интересното, не ги прави всеки път, което ме навежда на мисълта, че едва ли ще е нещо по електрониката! Но, може и да греша, само в едно съм сигурен, че в оня сервиз няма да ида повече!

Също така, ако някой знае читав сервиз или човек в Ст.Загора, способен да се справя бързо с такива проблеми, да ми пише, понеже, колата ми трябва, често я ползвам, и не мога да я оставям дълго в сервиз!

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 09 сеп 2013 4:15

agumba написа: А колкото до ламбда сондата, не би ли трябвало да показва грешка, при диагностика?

В повечето случаи да, но от време на време когато има разхлабен кабел или наближава да сдаде багажа...

Това което искам да кажа е че да и провериш кабелите или да я разкачиш за ден - два и да покараш така (в сервизен режим) няма да ти струва нищо а ще можеш да я елеминираш от кръга на заподозряните.

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Сря 11 сеп 2013 20:41

o- пръстени , вакума за променливата геометрия или мембраната на самия механизъм

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”