Налага ми се да се занимавам с една Голфетка 3-ка и откровено казано половината "гениални" инжинерни решения в нея са ми абсолютно неясни.
Какво подяволите е това чудо на гърлото на резервоара? Някаква пластина, чиято единствена функция днес беше да строши и моите нерви и тези на бензинджията, който 10 минути правеше отчаяни опити да я мръдне за да налее бензин. В крайна сметка я поместихме и сипахме но въпроса ми е това чудо за какво е там и защо не се помръдва само.
Втория ми въпрос е свързан с ключалката на тези коли. При мерака ми да я заключа, патрона на шофьорската врата ми остана в ръцете. Разглобих дръжката и бях направо потресен колко жалък е механизма вътре. Строшила се е една джаджа, която свързва ключалката със заключването. Някаква представа откъде да я намеря? По моргите се опитват да ми пробутат цяла дръжка.
Трети проблем .... има ел. шибидах, който като го отворя нагоре и после се опитам да го затворя, се затваря само от едната страна - в смисъл едната релса си движи чудесно а другата не помръдва да затваря. Често срещан проблем ли е или да разглабям и да търся къде са му грижите...
За финал ... парното духа само в средата .... колкото и да въртя врътката, не желае да духа в краката или пък при предния джам. Идеи?
Предварително благодаря за отговорите. Дано дойдат преди да съм взел туба бензин и кибрит и да съм ги решил наведнъж.

заглавието mod edit: dobrinb