Проблем с двигателя на голф 4 1.4 16в

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dj_fuzi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигателя на голф 4 1.4 16в

Мнениеот dj_fuzi » Вто 10 сеп 2013 18:59

здравеите искам да попитам само информативно имам ГОЛФ 4 1.4 16В наскоро го купих но ми се появи сериозен проблем в двигателя :banghead почна да трака ходих по сервизи тфа онова някои викат че е от лагерите други викат че е преебан коляновия вал нз за това искам и др мнение чудя се ко да прая да го ремонтирам или дирекно да сменям двигателя с друг :gruebel :no ако може едно саветче сте сам много благодарен :cry :cry

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с двигателя на голф 4 1.4 16в

Мнениеот zfa159 » Вто 10 сеп 2013 21:14

Съвета ти и решението на ситуацията, се крие на едно единствено място и то определено не е тук във форума, а в картера на двигателя ти...без да се отвори и да се види, няма човек, който да ти каже 100% какво се случва вътре и кое е по-доброто решение. Ако вала и лагерите са заминали, определено ще ти е по-евтино да си вземеш цял друг двигател, ама какво ще е неговото състояние, никой не знае.
Финансово изразено в единия случай ще шлайфаш вал, мяташ нови лагери и действаш, стига вала да не е прекалено изяден там, където лягат аксиалните пластини (или блока да е изяден там, виждал съм и двата варианта). Ако вала подлежи на шлайф,а блока е ок, тогава звучи лесно, ама ще ти стъпи едни поне 500-600лв части с труд.
Процедурата обикновено е такава - пъхаш колата в сервиз, където знаят за какво иде реч, сваля се картера и се прави пълен оглед на положението. После ти се смята цена при варианта да го правиш и цена за труд при варианта да го смениш с друг..от там нататък проверяваш колко струва такъв мотор (с документи) и ти си преценяваш какво да правиш. Другия, който би могъл да вземеш обаче, трябва да имаш някаква гаранция, че е приличен...за да не си купиш още един строшен като твоя...само че повечето коли с приличен мотор, са с документални проблеми и ако нямаш подходящи познати, няма как да си я оправиш после в КАТ.
Ако смяташ дълго време да караш колата още и ти се наливат парици в нея - стига да е годен, направи този двигател - свали главата и я обслужи напълно, сложи му нови сегменти, прегледай и ако трябва смени и буталните болтове, нови лагери и шлайф на вала и т.н....тогава ще имаш надежден мотор,ама срещу поне 1000лв . Много е спорен въпроса кое е по-смислено - дали да смениш двигателя или да го ремонтираш...това много зависи от състоянието на твоя в момента и от очакванията ти след ремонта (или смяната). Сменяли сме не 1 и 2 мотора...резултатите са различни - някои хора си купуват по-строшен от техния,други си купуват много добри екземпляри,трети попадат на разни,които работят добре,ама горят по 2литра масло на 1000км...а никой в морга примерно не дава да гледаш мотора отблизо, камо ли да го разглобиш от някъде, да гледаш вътре...склонни са да дадат гаранция,ама сваляне и качване на мотора,ако се окаже дефектен,остава за твоя сметка...както и масло и филтър.
Още една подробност - вземи напиши от къде си...град или поне регион,за да може някой колега да те насочи към грамотни хора,които да ти кажат какво е състоянието на колата ти.

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hip-hopotam » Вто 10 сеп 2013 22:17

Колеги преди доста време ми се налага да правя такъв мотор на Голф 4 и ми се върти в главата,че няма никъде данни как се стяга коляновия вал поне според ELSA и AutoData поправете ме ако бъркам.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 10 сеп 2013 22:34

Това наистина е така за основните лагери...в техническата документация пише, че ако стигнеш до развиване на основните лагери, е препоръчително да смениш блока. Реално има варианти за ремонт (успешен), стига блока и вала да са ок, заради което казвам на колегата, че евентуално може да го ремонтира, болтовете се обезмасялват,както и леглата им, мажат се с резбоосигурител (понеже иначе се саморазвиват) и се стягат с еднаква сила всичките (правих Поло 1.0, там ситуацията е абсолютно същата, човека настоя да се пробваме да го направим и използвах данните за силата от 1.4 мотора - още си се движи напълно успешно)...в случая примерно може да се ползват данните за 1.6 16V - конструкцията на блока и на мотора е общо взето идентична - 32Nm за 1-ва стъпка и 65Nm за 2-ра.
:beer

dido6i
Автомобил: GOLF
Двигател: AHW

Мнениеот dido6i » Чет 12 сеп 2013 6:48

Аз в момента правя такъв ремонт и съм на 600лв части без труд, т.е. шлайфане на блока, нови бутала, основни биелни лагери но коляновия вал си е добре засега, а при теб какво ще излезе един бог знае.Ако се спазариш за работещ двигател на ниска цена?трудна работа.При мен пиеше 1л масло на 1000км, но не пушеше.Какви са тия присадки направо съм в ужас.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 12 сеп 2013 20:26

dj_fuzi написа:здравеите искам да попитам само информативно имам ГОЛФ 4 1.4 16В наскоро го купих но ми се появи сериозен проблем в двигателя :banghead почна да трака ходих по сервизи тфа онова някои викат че е от лагерите други викат че е преебан коляновия вал нз за това искам и др мнение чудя се ко да прая да го ремонтирам или дирекно да сменям двигателя с друг :gruebel :no ако може едно саветче сте сам много благодарен :cry :cry

честито брат купил си си хубава кола с най шибания мотор. не си единствения с подобен проблем. с този мотор започват мъките ти.лчино аз съм минал през тези мъки,мой приятели с тези мотори същоо. при мен беше така основни биелни лагери,маслена помпа(чисто нова)разпределителни валове, и други дреболии като бобина и др, и стъпна на към 1000лв ремонт, а преди това тракаше като косачка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”