Здравейте. Преди няколко дни купих такъв голф. Колата беше седяла 2-3 месеца в гараж и беше яко прашлясала. Днес като я запалих, малко след това видях, че от тази част излизаше малко бял дим, След което угасих двигателя и повече не съм палил. Някой може ли да ми каже каква е тази част, и дали пуши щото може да е имало прах или това приличащо на реотанче нещо умира?
http://imgur.com/KORAAxV
Голф 3 1.8 90кс 1994г. Неизвестна част, която пуши
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8 90кс 1994г. Неизвестна част, която пуши
Това е цигания. Можеш ли да проследиш къде отиват кабелите? Възможно е да е съпротивление за първа скорост на вентилатора. Ако можеш постни още снимки.
Имаш ли климатик?
Виждал съм такива "реотанчета"/съпротивления/ да се монтират, когато на колата е слаган допълнителен климатик на Диавия. Тъй като няма втора перка, то при пускането на климатика тази перка трябва да започне да се върти и затова управлението става с няколко предпазителя и релета, които се намират в една черна кутиика зад акумулатора.
Проблема ти е или някъде в тази кутиика или блокирала перка.
Виждал съм такива "реотанчета"/съпротивления/ да се монтират, когато на колата е слаган допълнителен климатик на Диавия. Тъй като няма втора перка, то при пускането на климатика тази перка трябва да започне да се върти и затова управлението става с няколко предпазителя и релета, които се намират в една черна кутиика зад акумулатора.
Проблема ти е или някъде в тази кутиика или блокирала перка.
Имам клематроник. Малко по-късно ще проследя кабелите и ще видя къде отиват.
Съпротивление за перката е. 0.23 ома. Ще трябва да го мерна да видя заминало ли е или просто мръсотията е изгоряла и затова пушеше.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Баси съпротивлението. Това като извадиш и грешката от уреда?
Не знам дали дава грешка. След като видях, че пуши изгасих и не съм палил ... щото нали се сещаш на кола непалена 2 месеца как трябваше да ми дадат ток и как акумулатора е умрял :D
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
В смисъл като извадиш съпротивлението от сондите на късо.
Та пушека се оказа , че идва от моторчето на перката за охлаждане на радиатора. Не можах да я пробвам дали включва при там 90 и няколко градуса, щото не вдига повече от 85 градуса, а не смея да го напъна на високи обороти, щото колата е стояла няколко месеца в гараж и още не съм я обслужил. Все още седи варианта да не би прах или масло да има и то да изгаря, щото пушека не е много
Някой има ли представа дали 7 ома съпротивление е нормално да тая перка?
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Колега с насаждан допълнително климатроник си марка Diavia(слаган в Италия). Аз също съм с такъв климатроник и имам същото съпротивление на перката, твоето обаче е доста корозирало и би следвало задължително да го смениш. Сваляш го и срам не срам отиваш в магазин за авточасти специализирани в продажба само за италиански марки коли
. Мисля, че се държеше на два болта на перката и двете букси, поне при мен е така
По спомен струваше 12-14 лв , спомням си, че продавача ми каза, че се слагало на Фиат, но съм забравил кой модел точно. Във всеки случай беше много забавно докато обясня, че карам Голф и си купувам съпротивлението за него
.

Да. Само пе въпреки корозията ди работи както трябва. В перката ми беше проблема
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Да, нямя никакъв смисъл да се смени здраво с ново. Изшкури го и го мини с бронзов лак за печки, и става ново. можеш да пробваш перката, като извадиш конектора на датчика на радиатора, и окъсиш два от трите пина с пинсета примерно. няма какво да се среши там - или ще тръгне първа скорост, или втора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”