Диагностиката показа грешка в датчик на моноинжекцията

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
badboytu
Автомобил:
Двигател:

Диагностиката показа грешка в датчик на моноинжекцията

Мнениеот badboytu » Сря 18 сеп 2013 9:39

Здравейте, пиша ви защото се видях в чудо с моята "машина на времето"! :biggrin Колата е ГОЛФ 3,92 г. 1,4ми, двигател АБД, 60 к.с., а проблема след диагностика се оказа че е датчик за температурата на въздуха, който според хората от сервиза се подменя заедно с някаква букса за моноинжекцията. Не съм много наясно с терминологията и може да не го обясних добре. След диагностиката изчистиха грешката от компютъра, почистиха датчика със спрей като форсираха двигателя, но проблема ми остана. А проблема е в играене на оборотите основно се усеща когато двигателя работи на свободна. Забелязах, че когато двигателя е студен и съм на скорост и освободя на свободна оборотите рязко падат и често колата гасне в движение. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е разрешил. На диагностика проверихме стъпковото моторче и си беше ОК. Разбирам от хората в сервиза, че нова тази част е сравнително скъпа, а от морга да се вземе на старо не се знае дали ще работи. Моля за съвети и идеи как да действам.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Диагностиката показа грешка в датчик на моноинжекцията

Мнениеот i.e.i » Сря 18 сеп 2013 9:43

badboytu
Автомобил:
Двигател:

Re: Диагностиката показа грешка в датчик на моноинжекцията

Мнениеот badboytu » Сря 18 сеп 2013 10:19

Благодаря на "i.e.i" за линковете към подобни теми. Искам да споделя в допълнение, че колата никога не е карана на газ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”