Защо ми държи високи обороти?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Защо ми държи високи обороти?

Мнениеот jettro » Нед 27 фев 2005 0:35

Защо колата ми държи високи обороти? Двигателя е RP, 1.8, преди имах проблем със стъпковия мотор и го бях изключил но след време колата започна да прекасва на средните обороти, оказа се че компа трупал грешки задето няма вразка с стапковото мотроче и като зануля компа всичко си беше наред за няколко седмици после пак прекасва, пак занулявам и така. Реших да си оправия стапковото моторчето, е сега работи но пък ми държи високи обороти.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Чет 03 мар 2005 15:50

Опитай да изчистиш грешките пак и го запали и остави да работи на п.х. докато си пусне вентилатора на радиатора /за да се инициализира/. Опитай да изчетеш грешката с помощта на жълтата лампа на таблото "check engine". И не на последно място - ако караш на газ със сигурност трупаш грешки от нея.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 04 мар 2005 1:17

Обърни внимание и на ламбдата :wink:

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Съб 05 мар 2005 1:00

Благодаря за съветите. Закарах колата на диагностика, мериха датчици, лабдата, стъпковия мотор - всичко било перфектно. Разгледах внимателно форомите после си огледах внимателно колата щото до сега в този студ не ми се занимаваше и к'во установих - много нагар по ауспоха, по свешите и не върви като преди дзвера бе. Почнах да си проверявам кабели, букси и как си сложих раката зад карбуратора и се показа един скъсан малък маркуч, не го знам за к'во е - от капака на карбуратора и влиза някаде в основата му, та смених го този маркуч и всичко наред бе. Разбирам че това е причината да има нагар по свещите и ауспуха, незнам дали и за това ми е държала високи обороти ама да чукна на дърво, сега всичко е наред.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Съб 05 мар 2005 1:05

Опитай да изчетеш грешката с помощта на жълтата лампа на таблото "check engine".

Е то за това можеш ли да ми обясниш по-подробно, че не ми е много ясно. Благодаря!!!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 05 мар 2005 12:35

Ползвай търсачката, има цяла тема за самодиагностика на този инжекцион :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=48&highlight=%F1%E0%EC%EE%E4%E8%E0%E3%ED%EE%F1%F2%E8%EA%E0

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Съб 05 мар 2005 15:19

Много благодаря!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”