Ръчно вдигане на ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Ръчно вдигане на ел. стъкла

Мнениеот mania » Пет 23 фев 2007 9:15

Здравейте, колеги!
Имам елементарен, но сигурен съм доста полезен въпрос за хората, имащи ел стъкла на Г3: Като запекат по една или друга причина мога ли да ги вдигна ръчно по някакъв начин, или директно на майстор??
Мерси предварително 8)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 23 фев 2007 9:22

За съжаление - не.Или разглабяш сам или на майстор.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 23 фев 2007 9:29

Мен ми е интересно Защо когато преди месец стъклата се дигаха супер бързо, а сега почнаха да се влачат така бавно бавно :roll:

GOLF-GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF-GTI » Пет 23 фев 2007 9:51

И аз май съм така :( На мен само шофьорското тръгва бавно надолу и някъде от средата тръгва бързо.Явно повечко се ползва и за това става така или и аз незнам :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 23 фев 2007 12:12

GOLF-GTI написа:И аз май съм така :( На мен само шофьорското тръгва бавно надолу и някъде от средата тръгва бързо.Явно повечко се ползва и за това става така или и аз незнам :wink:

Механизмът ти почва да сдава багажа.Г3 + ел.стъкла = много лоша комбинация.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 23 фев 2007 12:21

andro_v написа:
GOLF-GTI написа:И аз май съм така :( На мен само шофьорското тръгва бавно надолу и някъде от средата тръгва бързо.Явно повечко се ползва и за това става така или и аз незнам :wink:

Механизмът ти почва да сдава багажа.Г3 + ел.стъкла = много лоша комбинация.
мойте бавно се дигат?!
Мисля че е от акумулатора?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 23 фев 2007 12:27

Hertz написа:мойте бавно се дигат?!

Ако на запалена кола се вдигат по-бързо,значи е от това.Ама е нормално - на запалена кола напрежението е 14-14,4 волта,а само на акумулатор - 12,6-12,8 :wink: .
Щом не ти прещракват докато се свалят/качват не се притеснявай.Когато почне вече и да щрака и да стигат само до едно положение,след което се свалят сами надолу - механизмът иска сервиз.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 23 фев 2007 17:03

Ми принципно кат се дигат и свалят по-бавно или запичат (и двата пробл г иимам :? ) проблр е, че не са настроени вътре механиките. ТОва става от годинките и ползването. Оправя се. А относно вдигането единствения начин, който знам е както се спомена разглабяне пр. Интересно ми беше дали епредвидено такова вдигане по по-човешки метод. Изглежда не е...

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 25 фев 2007 13:20

За задните прозорци има как да се вдигат ръчно но при условие че механиката е здрава. Аз така направих като ми се прецака предно ляво, понеже спря в едно никакво положение 5 , 6 см преди пълно затваряне (проблема беше електричеки) взех платката от задния джам за да вдигна предния по нормалния начин , а после свалих статора на електромотора одзат и на ръка леко полеко си вдигнах прозореца до горе. Поставянето отново на статора е малко пипкаво но с повече търпение става. Но да повторя при мен проблема беше в електрониката.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 25 фев 2007 16:03

andro_v написа:
Hertz написа:мойте бавно се дигат?!

.
... и да стигат само до едно положение,след което се свалят сами надолу - механизмът иска сервиз.

а какво е лечението точна на тоя проблем? че при мен перманентно се появява и изчезва - ту от ляво, ту от дясно :(

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 25 фев 2007 22:38

За съжаление се лекува при... лекар ;) По принцип стъклата ги разбират електричарите и алармаджиите... ужким де. Аз в Пловдив знам точно човека, но за съжаление не мога да помогна за други градове. Възможно е да ти намалява скоростта при вдигане не от тока , а от механиките - ако не са смазани, ако са се поразмърдали машинките, т.е. не са в идеалния синхрон. И на мен така ми засичат и двете предни, по сметки на майстора излизат по около 30 на стъкло, нонищо чудно и да отиде нагоре :(

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 26 фев 2007 9:24

Mapoka написа:За задните прозорци има как да се вдигат ръчно но при условие че механиката е здрава. Аз така направих като ми се прецака предно ляво, понеже спря в едно никакво положение 5 , 6 см преди пълно затваряне (проблема беше електричеки) взех платката от задния джам за да вдигна предния по нормалния начин , а после свалих статора на електромотора одзат и на ръка леко полеко си вдигнах прозореца до горе. Поставянето отново на статора е малко пипкаво но с повече търпение става. Но да повторя при мен проблема беше в електрониката.

Като на снимката ли са? http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пет 09 мар 2007 14:02

Моите машинки за прозорците не са такива. Доколкото си спомням са Brose на Siemens. Като тези на снимкатаhttp://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=23997&highlight=%F1%F2%FA%EA%EB%E0

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 09 мар 2007 20:33

Колеги, понеже съм виждал запекъл механизъм и проблема беше разплетено жило, което беше разпорило пласмасата, има ли лечение само със смяна на жила :?: понеже се продавало жило на метър в Бриколаж, та се чудя, може ли да се направи нещо преди да е късно :?:

Потребителски аватар
sicilianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sicilianeca » Съб 10 мар 2007 9:39

ами колега няма друг начин освен маистор а по мевдо другото хертз и моите почнаха да се дигат по бавно :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”