Голф 3 Проблем с брава

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 Проблем с брава

Мнениеот patzo_sl » Чет 19 сеп 2013 21:37

Здравейте,Колеги.
Проблема ми е с предна лява брава на голф 3.
Не се отваря,все едно е замръзнала.Нито отвън,нито отвътре.Двете дръжки(ръчки)си се движат свободно.Централното отключва и заключва(вижда се и се чува).Според мен бравата си е за смяна.Но как да отворя вратата за да я сменя?Или поне как да сваля кората на вратата,както си е затворена?
Поздрави на всички.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с брава на голф3

Мнениеот emo-gar » Съб 21 сеп 2013 10:30

Да,има го този досаден проблем,мисля че на колите след '94г има едно допълнително чудо в бравата,май се нарича "актуатор".Целта му е да изолира ръчките тотално след заключване,ама после някак си не ще да ги "закачи" отново.Това наблюдение съм правил на бравите на Венто-'95г и Г3-'92г.Голфа няма този проблем,но Венто си стоеше заключен при температури под -2,3 градуса,някъде към +3-4 градуса сработваше!Най лошо се получава,ако все пак сработи и влезна,после пък няма излизане...що нафта съм изгорил да я грея отвътре..
Всички опити с външни пръскания с спрей бяха безполезни,донякъде-учудващо!,помогна яко оливане на бравата с течност за чистачки,абе избутах последната зима(оная,студената).Все се канех да извадя бравата и да разкрия истината за актуатора,има една букса с 4 проводника към бравата-нещо там става...но така и изхвърлих цялата кола преди година време!
Лошото е ,че без да се отвори вратата няма как да свалиш кората(без чупене),а пък бравата-никак!Продължи с опитите за отключване,може и да сработи!Има там,по механизмите нещо като пластмасово покритие,понякога се разчепва и препятства движението на заключващите елементи(например-закопчаваюият палец на бравата).Самата брава,в разглобен вид,следва да се почисти щателно от стари греси и прахоляк.Ако се смазва отново,то става с "тънка" студоустойчива смазка,като оръжейните,ама много тънко!
Трябва да се справиш преди зимата,иначе какви майни ще теглиш на германеца някоя сутрин,сам ще се учудиш на речника си :Mr Green Fun

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Съб 21 сеп 2013 14:52

Благодаря,Колега.Нещо не ми се иска да чупя кората,ама в крайна сметка,ако няма как по по-цивилизован начин,ще се чупи и туй то.

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Съб 21 сеп 2013 16:33

няма ли да стане, като се свали стъклото до долу и се извади уплътнението? да се види отвътре и да се чепне с нещо? просто предлагам! :gruebel

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Съб 21 сеп 2013 18:50

Предполагам че може и да стане!Ама идея си нямам,какво би трябвало да видя,че да го и чопна. ;)
Ако някой знае,да казва и да го мъча.

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Съб 21 сеп 2013 18:54

ами някакъв палец, или нещо друго, което би отключило бравата! трябва да видиш устроиството на подобна брава, как работи и ще се сетиш! :th_up

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 Проблем с брава

Мнениеот patzo_sl » Сря 25 сеп 2013 9:22

Изключихме долната букса и всичко заспа!
Благодаря,на всички отзовали се!
:bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”