Голф 3 ABU Проблем климатроник
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Голф 3 ABU Проблем климатроник
Колеги имам проблем с този ск...н климатроник ( допълнително монтиран ) днес установих ,че не духа топло ...тествах на Екон ... Ауто ...как не тествах надух температурата до дупка ,но ефекта е нулев духа стабилно хладинка зачаках го доста без ползва . Интересното е ,че не чувам да цъка компресора като е на топло ( иначе на 40 градуса навън вътре прави хладилник ) . От какво може да е ? Да не е грешно свързан ? Препоръки за сервиз за климатроници с опит на любимата марка 

Последна промяна от dobrin на Вто 24 сеп 2013 21:25, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие.
Причина: Коригирано заглавие.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем климатроник Голф 3
А като го местиш на топло чува ли се клапата за топло-студено да се мести.Имах същия проблем с точно такова чудо и проблема беше в моторчето което мести клапата,намира се точно под барчето!?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Компресора не ти и трябва :) Топлото при климатрониците си е като на парното - от антифриза. Тези климатроници имат един много смотан проблем, който вероятно се случва и при теб - моторчето, което мести клапата топло/студено практически си е здраво и си работи, ама се чупи пластмасовото лостче, което излиза от оста му (там е на накатка - метална ос с пресована пластмаса върху нея). Съответно ти си местиш градуси и т.н. и то си се върти (няма да ти дава грешка за него, защото електрически си е изправно) ама не мести клапата и съответно няма топло. Решението е да се разглоби, да се свали моторчето и след това или да го смениш с друго такова или да се мъчиш някак да го ремонтираш (с лепене или някаква друга върхова технология). Аз съм пробвал да лепя няколко, 2-3 станаха добре, едно не се получи и човека си донесе друго, да му го сменя. Имай предвид, че трябва да нагласиш лостчето точно, както си е било, за да може да си се върти с точните градуси и да работи коректно.

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Сега си спомням ,че и при мен проблема беше такъв с това лостче и направо го сменихме с някакво от Ланча/по спомен/ ама не знам какъв модел самото моторче беше едно към едно.Така,че в краен случай ако не може да се направи отивай в някоя морга и търси по кутиите от италианска кола от 90-те години! 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Лошото е,че при ДиаРия (аз така си им казвам) никой не знае какво моторче слагат т.е. от каква кола ще стане. Попадал съм на поне 10 различни вида такива моторчета...поразглоби и виж какво може да се натъмани,защото иначе шанса да намериш такова и то да е здраво,е малък.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”